Fodboldkvinder med selvtillid

Mens landstræneren for de danske fodboldkvinder maner til forsigtighed før starten på VM, er spillerne mere selvsikre. »Der er ikke nogle hold, vi ikke kan slå,« fastslår angriber Julie Rydahl Bukh.

Brøndby-duoen Cathrine Paaske Sørensen (tv.) og Julie Rydahl Bukh kan se frem til en oplevelse af de sjældne, når de møder Kina i åbningskampen ved VM foran flere end 50.000 tilskuere. Foto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere

I går var skæbnedag for Danmarks kvindelige fodboldspillere, da landstræner Kenneth Heiner-Møller udtog de 21 spillere, der skal forsvare de danske farver ved VM i Kina, der begynder 12. september.

Landstræneren har udtaget en ung og talentfuld trup, som han betegner som »perfekt«. Alligevel svinger han sig ikke alt for højt op i sine forventninger til den danske VM-indsats. For med modstandere i indledende pulje som værtsnationen Kina, Brasilien og New Zealand er der grund til at vise respekt, og for Kenneth Heiner-Møllerne er den primære målsætning derfor i første omgang at komme videre i puljen.

Angriber på landsholdet, Julie Rydahl Bukh, giver landstræneren ret i, at Danmark har tre meget svære modstandere foran sig, men ellers er der ikke meget usikkerhed at spore hos hende:

»Der er ikke nogle hold, vi ikke kan slå. På en god dag, hvor vi alle præsterer, kan vi slå alle - vi har holdet til at gå videre,« siger hun.

Kenneth Heiner-Møller håber på, at det danske spil ved VM i Kina kommer op på det niveau, holdet viste, da det slog Finland i både EM-kvalifikationen og ved den sidste VM-kvalifikation.

»Alle vidste, at vi ikke kunne nøjes med uafgjort, og det pres gjorde, at vi spillede fantastisk i de kampe. Jeg håber, at vi kan finde de takter frem igen,« lyder bønnen fra landstræneren.

Kenneth Heiner-Møller har under træningen til VM fokuseret på at forbedre truppens pasningsspil og forsvarsspil, som ikke har fungeret optimalt.

Disse forbedrede elementer i spillet kombineret med det danske mandskabs øvrige kvaliteter skulle gerne munde ud i, at Danmark leverer et godt VM i Kina. Hvilket vil have stor betydning for kvindefodbold i Danmark, mener landstræneren. Han understreger, at de danske fodboldkvinder lægger mange kræfter i at spille fodbold og træne professionelt. Dog uden at de bliver honoreret for deres anstrengelser. Interessen for kvindefodbold i Danmark er simpelthen ikke stor nok, mener Kenneth Heiner-Møller, men han håber, at VM i Kina kan ændre på det faktum.

»Hvis vi spiller godt i Kina, så skal interessen nok komme,« håber han.

Interressen vil i hvert fald være der, når de danske kvinder spiller åbningskamp mod Kinas værter om en lille måneds tid. Der forventes mellem 50.000 og 60.000 tilskuere til opgøret, og det bliver en oplevelse af de sjældne for de danske fodboldkvinder.

»Jeg har i hvert fald ikke prøvet at spille for så mange mennesker før,« siger den 29-årige midtbanespiller Cathrine Paaske Sørensen.

Kvindelandsholdet spiller træningskamp mod Sverige i Farum 30. august, inden holdet drager mod øst den 3. september.