Fodboldforbund fordømmer makaber tifo

Standard Liege-fansenes brutale tifo.
Læs mere
Fold sammen

Danske Alexander Scholz fik sin debut for Standard Liege, men kampen mod rivalen Anderlecht vil blive husket for noget helt andet. En gigantisk og makaber tifo lavet af Standard Lieges fans. Nu blander det belgiske fodboldforbund sig i sagen.

På den enorme tifo kunne man se figuren Jason Voorhees fra gyserfilmserien »Fredag d. 13.« stående med Anderlecht-spilleren Steven Defours afhuggede hoved i den ene hånd og en sabel i den anden. Ved siden af kunne man læse teksten »Red of dead« (rød eller død.red.)

Det var en direkte hilsen til Steven Defour, der i sommer vendte hjem til belgisk fodbold efter et ophold i portugisisk fodbold. Med hvad der er mere væsentligt: Før det spillede han fem sæsoner i Anderlecht-rivalen Standard Lieges røde spilledragt.

Den drabelige tifo er gået verden rundt og fordømmes nu af det belgiske fodboldforbund, der tager afstand til budskabet.

»Det var ulækkert og blev vist for øjnene af børn«, siger Thibault  De Gendt fra forbundet.

»Vi håber, vi aldrig nogensinde skal se sådan noget igen«, fortsætter han.

Også kommunikationschefen for den begiske pendant til danske DBU er rystet over tifoen.

»Det banner var dårlig smag og uacceptabet for Standard og Anderlecht,« tweeter Bob Madou.

»Det er ingen regler imod det, men vi må se, hvad vi kan gøre mod det.«

Det blev på ingen måde nogen heldig dag for Steven Defour. Udover den brutale hilsen fra Standard-tilhængerne blev han udvist efter to gule kort.

En udvisning, han ikke var tilfreds med.

»Undskyld til mine fans og holdkammerater i Anderlecht, selvom jeg ikke forstår det røde kort - du kan hverken se eller høre dommeren,« skriver han på sin Twitter-profil.

Standard Liege vandt kampen 2-0.