Fodboldbosser risikerer fængselsstraf

37 involverede i den italienske fodboldskandale om aftalt spil står over for retssag. Sagen kostede sidste år storklubben Juventus nedrykning til serie B.

De 37 personer, som har været involveret i den italienske fodboldskandale omhandlende aftalt spil i 2004-2005-sæsonen, kan nu risikere at blive ført for retten i Italien.

Selvom mange af de involverede allerede er blevet kendt skyldige af Det Italienske Fodboldforbund (FIGC), og deres respektive klubber er blevet idømt straffe internt i fodboldsystemet, risikerer de involverede personer nu bøder og fængselsstraffe, hvis de bliver dømt for at have "øvet indflydelse på resultatet af 29 serie A-kampe", som det hedder i opfordringen fra den offentlige anklager.

Blandt de anklagede er den tidligere direktør i Juventus, Luciano Moggi, og hans højre hånd, Antonio Giraudo, samt præsidenterne i Fiorentina og Lazio, dommere og andre officials.

Som en konsekvens af skandalen blev Juventus inden sidste sæson tvangsnedrykket til Serie B, mens Milan, Reggina, Lazio og Fiorentina blev fratrukket point, men fik lov til at fortsætte i den Serie A.

/ritzau/