Fodbold- og håndboldkonge in spe?

38-årige Jesper Nielsen, administrerende direktør i KasiGroup, der i går blev præsenteret som ny hovedsponsor på Vestegnen, vil skabe europæiske storhold. Både i håndbold og fodbold. Men forlanger ikke – for nuværende – reel indflydelse i Brøndby.

Jesper Nielsen (nummer to fra venstre) ses her til gårsdagens pressemøde. Til venstre for ham sidder Brøndby-formand Per Bjerregaard, til den anden side sidder først Steen Andersen fra Unicef samt klubdirektør Ole Palmå. Foto: Liselotte Sabroe. Fold sammen
Læs mere

Hvad laver KasiGroup, og hvem er administrerende direktør Jesper Nielsen? Gode spørgsmål, som vi kommer tilbage til. Gode spørgsmål, der ikke kunne besvares af mange i går, inden Brøndby IFs bestyrelsesformand, Per Bjerregaard, og den konstituerede direktør, Ole Palmå, præsenterede klubbens nye hovedsponsor, KasiGroup, som godt nok ikke får firmalogoet på brystkassen af de blå-gule.

For Brøndby, KasiGroup og verdens største humanitære børneorganisation, Unicef, har indgået et trekantsamarbejde, således FN-organet på FC Barcelona-vis »brandes« af Per Nielsen, Peter Madsen og Co. fra næste sæson og frem til sommeren 2013.

Ligesom Brøndby i aftaleperioden donerer minimum ti millioner kroner til Unicef.

Selve offentliggørelsen af engagementet mellem dansk fodbolds tidligere flagskib, Brøndby IF, og den familiedrevet smykkevirksomhed, KasiGroup, ser dagens lys godt halvanden måned efter, at Codan meddelte, hvorledes forsikringsforetagendet nedtrapper et årelangt reklamefremstød på Vestegnen.

Hvilket nu ikke kaster Brøndby IF ud i krisesituationer, der eventuelt ville matche den sportslige deroute.

Eftersom KasiGroup bidrager med et trecifret millionbeløb, en aftale, der om muligt er den største i dansk fodbold gennem tiderne.

Derfor smilte Per Bjerregaard på pressemødet; derfor smilte Ole Palmå; derfor smilte Unicef Danmarks direktør Steen M. Andersen. I lighed med KasiGroups Jesper Nielsen, som af natur indeholder godt humør og overskud.

Fik sin egen loge
»Mit hjerte er her, selvom Brøndby IF ikke har haft direkte indflydelse i mit liv – i perioder. Men jeg kom tilbage efter et udlandsophold for nogle år siden og oplevede jubeldagene. 7-0 over Herfølge, et mesterskab og kampene mod Ajax. Jeg blev inficeret og fik min egen loge. Mit firma er vokset til fantastiske dimensioner, hvilket giver mig mulighed for at støtte det, som falder mit hjerte nært,« siger 38-årige Jesper Nielsen, der påpeger, at han ikke søger reel indflydelse i en tid, hvor hele Brøndby IFs ejerstruktur er til heftig debat og diskussion – internt såvel eksternt.

»Jeg har ingen forkøbsret på eventuelle aktier. Jeg har ingen onde hensigter. Det er ikke den måde, jeg eller virksomheden arbejder på. Min tid og mine kræfter går i øjeblikket udelukkende på virksomheden. Omsætningen er steget fra nul til mange hundrede millioner kroner på ingen tid. Det kræver en del rent organisatorisk og salgsmæssigt,« siger Jesper Nielsen, der vil benytte Brøndbys netværk til at rekruttere nye medarbejdere.

Reelt er KasiGroup skudt i vejret i så overraskende og eksplosiv grad, at Brøndby gennemgik nøgletal med videre, før forhandlingerne for alvor indledtes.

»Vi har selv analyseret tingene, og alle bøger har været åbne for os. Så vi føler os sikre på, at de kan honorere det beløb, der står i vores aftale. Vi har tilmed fået et samarbejde med en virksomhed, hvis entreprenørånd, ambitionsniveau og ungdommelige fremdrift passer meget godt til vores egen forretningsfilosofi. Det er en unik mulighed, der er opstået. For vi er en fodboldforretning, der har hjertet med,« siger Ole Palmå – delvist med reference til det computerbillede, der prægede baggrunden under presseseancen.

Herpå stod Per Bjerregaard anno 1985 og gennmgik Brøndbys skridt i retning af fuldtidsprofessionel fodbold. Dengang for over 20 år siden var Jesper Nielsen i øvrigt mere interesseret i håndbold end i fodbold.

Jesper Nielsen spillede på livet løs i Glostrup og nåede Danmarksserie-klassen i tæt troskab med blandt andre den tidligere Brøndby-målmand Emeka Andersen, som er sportschef i AIF/Glostrup, der agerer storfavorit i 3. Division. Alene af den grund; at Jesper Nielsen kaster kærligheden tilbage og skriver kontrakt med nærved enhver spiller, træneren peger på. Målsætningen er nemlig intet mindre end den, at AIF/Glostrup i 2013 skal være Europas bedste herrehold.

»Jeg har boet i Kiel og set meget håndbold i Ostseehalle – en kulisse næsten lig Brøndby Stadion. Og det er helt klart også en ambition at skabe et godt europæisk fodboldmandskab,« siger Jesper Nielsen.

På håndboldbanen var hr. Nielsen playmaker; lidt a la nutidens Jesper Jensen. Han udviste overblik, var humørspreder og afsluttede perfekt. Mens Jesper Nielsens røst i dag høres af de fleste, når AIF/Glostrup er i kamp eller træner i hal 2.

Før KasiGroup-eventyret arbejdede Jesper Nielsen som tankbestyrer og i diverse stillinger i Fakta.

Rygtet vil deslige vide, at han aldrig giver op.