Fodbold i Farum og Lyngby tæt på fusion

En fusion af fodboldklubberne Lyngby FC og Farum Boldklub bliver efter alt at dømme en realitet i denne uge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lyngby har status som Superligahold, men mangler penge og sponsorer. I Farum er det lige omvendt, her har klubben masser af penge og sponsorer, et splinternyt storstadion og en driftig formand, Farum-borgmester Peter Brixtofte. Den kombination kan meget vel betyde, at Superligaen næste år får et helt nyt, super-ambitiøst medlem.

"Det er korrekt, at vi har haft drøftelser, og der ville komme noget konkret sidst på ugen," siger boldklubformand og Farum-borgmester Peter Brixtofte til Ritzaus Bureau.

"Jeg har ikke lagt skjul på, at hvis vi andre skal følge med FCK og Brøndby, så må vi slå os sammen. Nu skal vi se, om det kan lade sig gøre. Det her handler ikke kun om penge, men også om klubfølelse," siger Peter Brixtofte.

Historierne omkring en fusion ramte da også klubfølelserne og udløste straks en reaktion fra spillerstaben i Lyngby mandag morgen. Således blev Lyngby-direktør Peter Packness ifølge Ritzaus oplysninger afkrævet en forklaring af de fremmødte spillere på et krisemøde i klubben. Her deltog også Lyngby FCs reelle ejer, formand Jørn Terkelsen.

Modsat FCK og Brøndby er de to andre hovedstadskluber i den bedste række AB og Lyngby skidt kørende rent økonomisk. Mange mener derfor, at fem klubber fra hovedstaden i en 12-holds Superliga ikke er holdbart på sigt. Farum havde håb om selv at rykke op i Superligaen sidste år, men det lykkedes ikke.

Ifølge Ekstra Bladet vil en ny fusionsklub få Christian Andersen som træner. Han er i dag både træner og sportschef i Farum Boldklub og har lige nu "ingen kommentarer" til de to klubbers forhandlinger.

Det har derimod Lyngby-træner Poul Hansen, der til TV3s hjemmeside siger: "Jeg tror, der kommer en fusion, og at det bliver inden udgangen af den her uge. Farum er ude på at få det eneste, de ikke har: Et godt hold. Det kan de få, når de køber Lyngby," lyder det fra en bitter Lyngby-træner.

"Jeg har kun oplevet ulige fusioner, og den tabende part i det her spil bliver Lyngby FC," siger Poul Hansen, der over for TV2 Sporten oplyste, at Lyngby skulle have sagt ja til fusionen, og det nu var op til Farum at beslutte sig.

Nyheden om de to klubbers snarlige fusion fik mandag Lyngby-fanklubben Blue Vikings' hjemmeside til i perioder at bryde sammen, fordi så mange fans gav deres mening til kende.

Meninger der altovervejende udtrykte bitterhed og skuffelse over klubbens fremtid med "FC Brixtofte", som en fan udtrykte det.

"Vi er selvfølgelig enormt utilfredse med udviklingen. Ingen skal forvente, at vores fans sidder og råber hurra på lægterne i Farum," siger Mette Christensen, formand for Lyngbys fanklub Blue Vikings.

På hjemmesiden skriver Lyngbys formand, Jørn Terkelsen, at Lyngby trænger til en kapitalindsprøjtning, og at det kan være "smertefuldt - og måske også upopulært." - Jeg forventer ikke, at I vil være 100 procent enige i mine dispositioner, men jeg gør, hvad jeg mener er det rigtige. I min position skal jeg først og fremmest træffe de beslutninger, som jeg mener er bedst for klubben og helheden, skriver han.

Dansk Boldspil-Union skal inden 1. september i år have besked på en fusion, hvis den nye klub skal stille fælles hold fra næste sæson. DBU gav dog dispensation for denne skæringsdato, da Herning og Ikast smeltede sammen til FC Midtjylland i 1999.

Ritzau