FN kræver bevis for forsvundet tennisspillers tilstand

FN's menneskerettighedskontor opfordrer Kina til at kaste lys over sagen om tennisspilleren Peng Shuai.

 
Den kinesiske tennisspiller Peng Shuai forsvandt for over 2 uger siden, efter at hun anklagede en tidligere kommunistleder for seksuelt overgreb. Video: Reuters/Ritzau Scanpix, CNN. Redigering: Andreas Hein. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FN vil se bevis for, at den forsvundne tennisspiller Peng Shuai er i god behold.

Det siger FN's menneskerettighedskontor fredag som reaktion på, at den 35-årige kineser ikke har givet lyd fra sig siden 2. november.

Da havde hun skrevet en besked på Weibo - Kinas svar på Twitter - hvor hun anklagede en tidligere kommunistleder, Zhang Gaoli, for seksuelt overgreb for ti år siden.

»Det er vigtigt at få beviser på, hvor hun er, og hvordan hun har det. Vi anmoder kraftigt om, at der igangsættes en transparent efterforskning af hendes anklager om seksuelle overgreb,« siger FN-talskvinden Liz Throssell.

Udtalelsen fra FN er den seneste i rækken af organisationer og enkeltpersoner, der kræver klar besked om den tidligere verdensetter i double.

Tenniskolleger som Serena Williams, Naomi Osaka og Novak Djokovic har på sociale medier givet udtryk for deres bekymring.

Senest har Kvindernes Internationale Tennisorganisation, WTA, erklæret sig klar til at aflyse alle WTA-turneringer i Kina, hvis ikke de kinesiske myndigheder kaster lys over sagen.

/ritzau/