Flyvende Hobro ydmygede Vejle og er på superligakurs

Hobro lavede tre mål i de første 24 minutter og vandt klart over Vejle. Skive blander sig også i toppen.

Cheftræner Thomas Thomasberg har fået en kanonstart i bestræbelserne på at føre Hobro tilbage i den bedste fodboldrække.

Efter premieresejren over Helsingør i sidste weekend tog et skræmmende effektivt Hobro-mandskab søndag eftermiddag yderligere tre point med en knusende 5-1-sejr på udebane over Vejle.

De fysisk stærke og velorganiserede gæster havde overtaget fra start og afgjorde reelt forestillingen med tre scoringer i de første 24 minutter.

To af målene blev sat ind af en velspillende Lucas Jensen, og især 2-0-målet var flot, da han med venstrebenet tordnede bolden op i nærmeste målhjørne.

Det multinationale Vejle-hold var helt fra koncepterne og indkasserede før pausen også scoringer fra Pål Alexander Kirkevold og Yaw Amankwah, så gæsterne førte med 4-0 efter første halvleg.

Da Wilfried Domoraud gjorde det til 5-0 umiddelbart efter sidebyttet, må Vejle-tilhængerne have frygtet en gedigen lussing, men gæsterne gik et gear ned, vel vidende at sejren var sikret.

Brasilianeren Dominic Vinicius fik reduceret til 1-5 17 minutter før tid, men det kunne ikke redde dagen for vejlenserne, der er tredjesidst og skal passe på, de ikke bliver rodet ind i nedrykningskampen.

Hobro fører 1. division med 37 point, men rækken er fortsat meget tæt, og nu blander endnu et hold sig i kampen om den direkte oprykningsplads.

Skive slog nemlig AB med 1-0 og har også indledt foråret med to sejre. Holdet ligger på tredjepladsen to point efter Hobro og et enkelt efter FC Roskilde.

Til gengæld har trænerskiftet i Vendsyssel foreløbig fået en negativ effekt. Under Erik Rasmussens ledelse har nordjyderne endnu ikke fået scoret og tabte søndag med 0-1 på udebane til HB Køge.

/ritzau/