Flere kampe til Boldsen og Co.

For at få flere betydende kampe i Håndboldligaen og 1. division bliver der indført en ny struktur på den hjemlige turnering for såvel herrer som damer.

Joachim Boldsen og de øvrige hjemlige ligaspillere kan se frem til flere turneringskampe i fremtiden. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Udvalget for Professionel Håndbold under dansk håndboldforbund har vedtaget at ændre strukturen i de hjemlige håndboldligaer og 1. division således, at de nuværende semifinaler og finaler afløses af et medaljeslutspil med deltagelse af otte hold hos mændene og seks hold hos kvinderne.

Efter et grundspil, hvor alle møder alle to gange, og hvor slutplaceringen afgør, hvor mange point man tager med videre, opdeles de øverste hold i ligaerne i to puljer, der i en ny komprimeret turnering igen spiller alle mod alle på ude- og hjemmebane. Herefter mødes de to puljevindere i en DM-finale efter det nuværende mønster.

På samme måde sendes de lavere placerede klubber efter grundspillet ud i et kvalifikationsspil til næste sæsons Håndboldliga, hvor også hold fra 1. division deltager. Kun nummer sidst i Håndboldligaen og nummer ét i 1. division rykker direkte ned og op.

Modellen giver flere kampe til Joachim Boldsen, Rikke Skov og alle de andre hjemlige ligaspillere. Og især de to nævnte og ligaernes øvrige landsholdsspillere har ellers rigeligt at se til i den rød/hvide trøje og i Europa Cuppen.

Formand og klubber tilfredse
Landstræner for mændene Ulrik Wilbek havde da også hellere set en model, hvor der kun var én runde i grundspillet, før man gik til et slutspil, for at der ikke skal blive for mange opslidende kampe, men Dansk Håndbold Forbunds formand Per Rasmussen glæder sig over den nye struktur.

- Med den nye struktur har vi skabt et solidt fundament for at videreudvikle dansk håndbold. Det er lang tids godt samarbejdsklima mellem klubber og forbund, som har banet vejen for, at vi er blevet enige om en ny model for afvikling af ligaerne og 1. division, siger Per Rasmussen

Også klubberne er tilfredse: - Der er ingen tvivl om, den nye struktur for liga og 1. division er lig med mange flere kampe med betydning. Ændringerne giver turneringen den dynamik, som er nødvendig for, at den positive udvikling i dansk elitehåndbold kan fortsætte i de kommende år, siger Arne Buch, formand for Divisionsforeningen.

Den nye turneringsstruktur giver op til seks kampe mere hos kvinderne på en sæson, mens det i mændenes liga kan blive op til otte kampe mere. Den nye model kan indføres i sæsonen 2008/2009.