Firmaets mand

Silkeborg hev en kanin op af hatten, da Preben Lundbye i går blev præsenteret som ny cheftræner for ligaens bundhold.

Efter heftige spekulationer i medierne og tre fejlslagne forsøg kunne Silkeborg i går præsentere den nye cheftræner, der skal sikre klubbens overlevelse i Danmarks bedste række. Og det var lidt af en overraskelse, selv om han er et kendt ansigt på egnen.

Valget faldt i sidste ende på Preben Lundbye, der har en lang fortid i klubben. I 1994 var han med til at vinde mesterskabet med Silkeborg som assistent-træner under Bo Johansson, og senest har han været cheftræner på Silkeborgs Sportscollege og træner for ynglingeholdet.

Den 56-årige Lundbye har foreløbig forpligtiget sig til at træne holdet indtil sommeren 2008.

»Preben har et ikke bare indgående kendskab til dansk fodbold, men i særklasse til vores egen spillertrup. Vi er i en situation, hvor vi ikke har nogen tid at spilde - vi skal have point på kontoen med det samme, og vi har en klippefast tro på, at Preben Lundbye kan styre os frem mod dét. Preben Lundbye har redskaberne til at ændre på tingene fra dag 1, og jeg er derfor yderst tilfreds med, at han er vores nye cheftræner,« siger Silkeborgs sportschef Ebbe Sand.

Tidspresset kommer af, at Silkeborg starter forårssæsonen med kampe mod de to andre bundhold fra Horsens og Vejle. Kampe, som holdet skal vinde, for at holde liv i håbet om at blive i Superligaen.

»Jeg føler mig meget klar og er særdeles motiveret, og så ser jeg store fordele i, at jeg kender truppen og staben omkring truppen så indgående, at jeg vil kunne gå ind og påvirke tingene med det samme. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan hæve niveauet betragteligt, og jeg vil gerne slå én ting fast - vi kan løfte denne opgave,« siger Preben Lundbye.

Han står nu i spidsen for et hold, der blot har hentet otte point i efteråret - lige så mange, som der er op til Horsens på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Silkeborg har været trænerløs siden Viggo Jensen blev fyret i oktober sidste år. Før jul var den tidligere Viborg-træner Ove Christensen inde i billedet, men han sprang fra i sidste øjeblik, og før det var John »Faxe« Jensen på tale.