Firedobbelt verdensmester stopper cykelkarrieren efter VM

Den tyske tempomaskine Tony Martin indstiller karrieren, når den kommende uges VM er slut.

Tony Martin var i en årrække verdens bedste enkeltstartsrytter. (Arkivfoto) Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den firedobbelte verdensmester i enkeltstart Tony Martin stiller cyklen i garagen efter den kommende uges landevejs-VM.

Det skriver hans hold, Jumbo-Visma, på sin hjemmeside.

Tyskeren har rundet 36 år og mener, at han har opnået, hvad han skulle i cykelkarrieren.

»Sådan en vidtrækkende beslutning er ikke let at træffe. Cykling har været en stor del af mit liv i lang tid – med højdepunkter og nedture, store succeser og store nederlag, styrt og comebacks.«

»Hvad man unge ryttere drømmer om, har jeg opnået,« siger Tony Martin til hjemmesiden.

Tony Martin blev verdensmester i enkeltstart i 2011, 2012, 2013 og 2016, mens han også nåede at hente fem individuelle etapesejre i Tour de France mellem 2011 og 2015.

Det blev også til to etapesejre i Vuelta a España, ligesom han er blevet tysk mester i enkeltstart i 2010 samt hvert år siden 2012.

De senere år har han fokuseret mindre på enkeltstarterne og i stedet været en dedikeret hjælperytter for sine hold med sine enorme motor på de flade etaper.

Ved sommerens Tour de France fik han en ufrivillig hovedrolle tidligt i løbet, da han blev ramt af en tilskuers skilt i vejkanten.

Tyskeren blev slynget i asfalten og tog flere andre med sig.

Han nåede 13 deltagelser i Tour de France, hvor han har været fast inventar siden 2009. Derudover kørte han Giro d'Italia tre gange og Vuelta a España fem gange.

Karrieren på topniveau blev indledt på det daværende High Road-hold, inden turen gik videre til først Quick-Step, dernæst Katjusja og senest hollandske Jumbo-Visma.

/ritzau/