Fire ud af ti danskere går ind for boykot af Qatar-VM

Qatars behandling af gæstearbejdere påvirker danskerne, hvor 44 procent ønsker en boykot i ny Megafon-måling.

Qatar har bygget flere nye stadioner for at gøre klar til næste års VM. Forberedelserne til VM har kostet flere tusinde migrantarbejdere livet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hassan Ammar/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

44 procent af danskerne mener, at Danmark bør boykotte næste års VM i Qatar, hvis fodboldlandsholdet kvalificerer sig til slutrunden.

Det viser en meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2.

39 procent af de adspurgte i målingen mener, at landsholdet bør deltage, hvis det lykkes at spille sig til en VM-plads. De sidste 17 procent har ikke svaret, fremgår det af TV 2 News.

Tidligere på måneden viste en meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau nogenlunde samme modstand mod det omstridte VM, der har kostet flere tusinde gæstearbejdere livet.

I Voxmeter-målingen for tre uger siden svarede 44,4 procent ja til, at Danmark bør boykotte VM.

Dengang svarede 31,1 procent nej til en dansk boykot. En gruppe på 24,5 procent sagde »ved ikke.«

Dansk Boldspil-Union (DBU) har gentagne gange slået fast, at man gennem kritisk dialog og tilstedeværelse i Qatar forsøger at påvirke næste års VM-vært i en positiv retning. En boykot er ikke på tale.

I slutningen af februar skrev den engelske avis The Guardian, at 6500 gæstearbejdere har mistet livet i Qatar, siden ørkenstaten tilbage i 2010 af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) blev tildelt VM-værtskabet.

VM-kvalifikationen blev skudt i gang i sidste uge, hvor det danske landshold slog Israel med 2-0 og Moldova med 8-0. Onsdag aften møder landstræner Kasper Hjulmands mandskab Østrig på udebane.

Der er kampstart klokken 20.45.

/ritzau/