Fire 'danskere' med til de afrikanske mesterskaber

Fra venstre: Adama Tamboura, Daniel Amartey, Adama Guira samt Mohamed Diarra er alle udtaget til Africa Cup of Nations midt i Superligaens opstartsperiode. Fold sammen
Læs mere

De sidste spillere er siet fra Ghanas endelig trup til Africa Cup of Nations, og der blev fundet plads til FC Københavns Daniel Amartey, der sammen med tre andre spillere udgør Superligaens bidrag til turneringen.

Der var på forhånd tvivl, om FC Københavns unge midtbanespiller ville blive udtaget til den endelige trup, da han blot er 20 år og endnu har sin første landskamp til gode. Men landstræner Avram Grant har alligevel fundet plads til ham, da han onsdag indsendte sin trup til de afrikanske mesterskaber.

En beslutning som Amarteys manager Ståle Solbakken godt kan forstå, fortalte han til BT i mandags.

»Han har gjort godt hele efteråret, så jeg synes, det er fortjent, han kommer med. Hvis jeg havde været Avram Grant, så havde jeg også taget en spiller med, der kan spille central midt, midtstopper og højre back,« sagde nordmanden.

Ghana åbner turneringen, der finder sted i Ækvatorial Guinea, den 19. januar, hvor Senegal venter. Derefter står den på Algeriet og Sydafrika for Amartey og co.

Han er dog ikke den eneste 'danske' spiller, der kan få spilletid ved turneringen. Også SønderjyskEs Adama Guira er udtaget og skal repræsentere Burkina Faso, der møder Gabon, Congo og værterne fra Ækvatorial Guinea.

I turneringens gruppe D er der den 28. januar mulighed for et rigtig Superliga-opgør, når Guinea og Mali støder hovederne sammen. OB's Mohamed Diarra er nemlig udpeget til Guineas trup, mens Adama Tamboura fra Randers FC skal bidrage med sin store landsholdsrutine for Mali.

Turneringen sparkes i gang den 17. januar med finale ottende februar.