Finsk Formel 1-sejr i Frankrig

Ferraris Kimi Räikkönen vandt søndagens Franske Grand Prix foran holdkammeraten Felipe Massa. VM-føreren Lewis Hamilton blev treer.

Efter fire løb i træk væk fra podiet var der igen oprejsning for Ferraris finske kører Kimi Räikkönen, som sejrede i søndagens Franske Grand Prix på Magny-Cours-banen. Finnen startede løbet som treer, men kørte med det samme forbi Lewis Hamilton, og senere i løbet strøg han forbi sin holdkammerat, der var på vej ud af pitten.

Det blev en dobbelttriumf for Ferrari, som fik brasilianeren Felipe Massa ind på andenpladsen, mens McLarens Lewis Hamilton forsvarede sin VM-føring med en tredjeplads, hvilket var englænderens ottende podieplads i ligeså mange løb i denne sæson.

Den dobbelte verdensmester Fernando Alonso, der startede som 10'er, måtte i sin McLaren nøjes med en syvendeplads. I den samlede stilling fører Hamilton med 64 point, hvilket er 14 point foran Alonso. Derefter følger Ferrari-kørerne, hvor Massa er 17 point efter Hamilton, mens Räikkönen har 22 point op til englænderen.

/ritzau/