Fifa-videoteknologi får kold skulder af Zidane og co.

Brugen af videoteknologi skaber mere forvirring end overblik ifølge Real Madrid-spilleren Luka Modric.

Fifa forsøger sig med videoteknologi ved VM for klubhold i Japan. Scanpix/Behrouz Mehri Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Yokohama. Cristiano Ronaldo måtte vente nogle sekunder, før han kunne juble over sin scoring i Real Madrids 2-0-sejr over Club America ved VM for klubhold torsdag.

Det skyldtes, at kampens dommer først skulle konsultere en videodommer for at finde ud af, om der var offside i situationen, før scoringen i overtiden blev godkendt.

Ved klub-VM tester Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) for første gang brugen af videoteknologi, men Real Madrids Luka Modric er ikke imponeret.

- Det er et nyt system, og jeg bryder mig ikke særlig meget om det. Jeg tror, det kan skabe forvirring, og det blev ikke forklaret til os i detaljer.

- Mit første indtryk er, at det ikke er et særlig godt system, siger midtbanespilleren ifølge Reuters.

Real Madrid-træner Zinedine Zidane jublede også langt fra over brugen af videoteknologi efter sejren over den mexicanske klub.

- Min personlige mening er, at det kan skabe forvirring, men hvis det er Fifas fremgangsmåde, så må vi vænne os til det.

- Vi har ikke magten til at bestemme, og måske vil det være med til at gøre tingene mere klare, siger Real Madrids cheftræner.

Forleden blev videoteknologien brugt til at dømme et straffespark, da japanske Kashima Antlers besejrede Atletico Nacional fra Colombia i turneringen.

Ronaldos godkendte scoring faldt i overtiden og sikrede 2-0-sejren, som sendte Real Madrid i finalen, hvor netop Kashima Antlers venter. Det var samtidig Ronaldos klubmål nummer 500.

Sejren betød også, at Real Madrid er ubesejret i 36 kampe i alle turneringer, hvilket er klubrekord.

Zidane var tilfreds med sejren, og han har et klart mål med at være rejst til Japan med sin trup.

- Det var en lang flyvetur til Japan, og vi har få dage til at forberede os på finalen, men vi er kommet hertil for at vinde VM for klubhold. Vores klare mål var at nå finalen, så arbejdet blev leveret, siger Zidane.

Cheftræner i Club America, Ricardo La Volpe, var træt af nederlaget.

- Heldet var imod os. Real Madrid var ikke det bedste hold. Jeg sagde til mine spillere, at de kan være stolte over, hvordan de kæmpede. Det var en meget lige kamp, som vi dominerede i perioder, siger argentineren.

Real Madrid og Kashima Antlers spiller finale den kommende søndag.

Real Madrid jager sin anden titel på tre år. Den spanske storklub har vundet VM for klubhold fire gange.

/ritzau/