Fifa tager Guatemala til nåde efter korruptionssag

Efter en udelukkelse på grund af korruption er Guatemala tilbage som fuldgyldigt medlem af Fifa.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har lukket Guatemala ind i varmen igen, efter at landet blev udelukket i efteråret 2016. Arnd Wiegmann/reuters/arkiv/Reuters Fold sammen
Læs mere

Zürich. Guatemala er efter lidt over halvandet års udelukkelse igen blevet lukket ind i varmen hos Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Fifa meddeler på sin hjemmeside, at Guatemala er blevet taget til nåde, fordi landets fodboldforbund har ydet et tilfredsstillende arbejde mod korruption.

Fifa krævede i efteråret 2016, at Guatemala skulle arbejde aktivt imod korruption, efter at omfattende svindel med midler var blevet afsløret i fodboldforbundet i Guatemala.

Den tidligere generalsekretær i forbundet Hector Trujillo blev i oktober sidste år idømt otte måneders fængsel ved retten i New York.

I juni sidste år erkendte han sig skyldig i to tilfælde af bedrageri i forbindelse med den store korruptionsskandale i Fifa.

Hector Trujillo blev dømt for i ledtog med flere andre fra fodboldforbundet i Guatemala at have modtaget store pengebeløb i forbindelse med salget af tv-rettigheder til landsholdets VM-kvalifikationskampe.

Trujillo tog sammen med de andre gerningsmænd imod et beløb svarende til 2,5 millioner kroner fra et marketingfirma i Miami, der til gengæld fik rettigheder til Guatemalas kvalifikationskampe til VM i 2018 og 2022.

Fifas udelukkelse af Guatemala fik ingen indflydelse på landets mulighed for at komme med til VM i Rusland, der begynder 14. juni.

Guatemala var blevet slået ud af VM-kvalifikationen, kort tid før landet blev udelukket af Fifa.

/ritzau/