FIFA suspenderer Sepp Blatter og Michel Platini for mulig korruption

Tre topbosser er under mistanke for at medvirke i en større sag om korruption omkring tildelingen af VM-slutrunder til forskellige lande.

Sepp Blatter og Michel Platini. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRICE COFFRINI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FIFAs etiske komite har torsdag suspenderet præsident Sepp Blatter, generalsekretær Jerome Valcke samt vice-præsident i FIFA og præsident i UEFA, Michel Platini, i 90 dage.

Det meddeler det internationale fodboldforbund (FIFA) på dets hjemmeside.

De tre topbosser er alle under mistanke for at medvirke i en større sag om mulig korruption i FIFA omkring tildelingen af VM-slutrunder til forskellige lande.

Årsagen til, at de udelukkes nu, er, at undersøgelseskomiteen vurderer, at det er nødvendigt, fordi det ellers vil kunne ødelægge den igangværende efterforskning.

Suspenderingen af Sepp Blatter, Michel Platini og Jarome Valcke kan forlænges med endnu 45 dage, hvis FIFAs etiske komite vurderer, at det bliver nødvendigt.

Imens de er suspenderet, er de tre udelukket fra alle former for aktiviteter i fodboldens verden på både nationalt og internationalt plan.

Samtidig er den tidligere vicepræsident i FIFA, sydkoreaneren Chung Mong-joon, blevet suspenderet i de kommende seks år og har fået en bøde på 100.000 schweizerfranc.

FIFA har ikke yderligere kommentarer til sagen, oplyser forbundet.

I Sepp Blatters fravær bliver Issa Hayatou, der er formand for Afrikas fodboldunion, midlertidig præsident.