FIFA smider generalsekretær på porten

Sepp Blatter blev fredag genvalgt som FIFA-præsident trods sidste uges voldsomme anklager om korruption samt anholdelser af en række FIFA-bosser.

FIFA-præsident Sepp Blatter er mulgivis begyndt at vaske sine egne hænder med afskedigelsen af CONCACAFs generalsekretær, Enrique Sanz. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den schweiziske korruptanklagede præsident lovede fredag at få styr på skibet, som han i sin sejrstale døbte FIFA, og nu er hovederne begyndt at rulle internt i organisationen.

Mandag blev generalsekretæren for det Nord- og Mellemamerikanske fodboldforbund (CONCACAF), Enrique Sanz, udelukket fra al arbejde med fodbold med øjeblikkelig virkning.

Det har FIFAs etiske komité besluttet på baggrund af egen efterforskning.

Jean Guy Blaise Mayolas og Badji Mombo Wantete fra forbundet i Congo er ligeledes blevet suspenderet.

11 FIFA-medlemmer blev onsdag anholdt af schweiziske myndigheder på vegne af det amerikanske forbundspoliti (FBI) under anklage for omfattende korruption og hvidvaskning af penge gennem to årtier. Ifølge anklagerne kan der være tale om urent trav for op imod en milliard kroner.

Det satte Sepp Blatter under pres. Han har selv, siden han første gang blev valgt tilbage i 1998,  været under kraftig mistanke for at have udnyttet sin position som leder af det internationale forbund.

På trods af anklagerne vandt Sepp Blatter sikkert over sin modkanditat prins Ali Bin Al-hussein.