FIFA-skandalen rykker tættere på Blatter

epa04779660 (FILE) A file picture dated 29 May 2015 of FIFA President Joseph Blatter (L) speaking with FIFA Secretary General Jerome Valcke (R) during the 65th FIFA Congress in Zurich, Switzerland. The New York Times reported on 01 June 2015, that the high-ranking FIFA official who allegedly made a 10-million-dollar payment central to a US probe into soccer corruption is believed to be FIFA President Joseph Blatter's right-hand man Jerome Valcke. The FIFA Secretary General is not named as a defendant and has not been accused of any wrongdoing. EPA/PATRICK B. KRAEMER Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Generalsekretæren i FIFA, Jerome Valcke, bliver nu fedtet ind i korruptionssagen, som begyndte at rulle i det internationale fodboldforbund onsdag i sidste uge. Sporet af mistænkelige pengeoverførsler rykker tættere på præsidenten Sepp Blatter.

Den amerikanske avis New York Times skriver, at Jerome Valcke, der er Blatters topløjtnant i det internationale fodboldforbund, overførte 10 millioner dollars i 2008 til Jack Warner, der på det tidspunkt var præsident i forbundet CONCACAF, der repræsenterer fodboldlandene i Caribien og Nord- og Centralamerika. Warner har tidligere været præsident for FIFA, men måtte trække sig på grund af hæftige beskyldninger om korruption.

Betalingen er problematisk, fordi efterforskerne i det amerikanske forbundspoliti, FBI, ifølge New York Times mistænker transaktionen på næsten 70 millioner kroner for at være en del af en bestikkelsessag, som i 2004 sikrede Sydafrika værtsrollen for VM-slutrunden i 2010.

I en mail til den amerikanske avis skriver Jerome Valcke, at han ikke godkendte betalingen, og at han ikke havde magten til at gøre det, men det ændrer ikke ved, at strømmen af mærkværdige pengeoverførsler kommer endnu tættere på præsidenten Sepp Blatter, der indtil videre er gået fri af anklagernes søgelys.

Det sydafrikanske fodboldforbund (SAFA) har tidligere nægtet at have bestukket sig til stemmer i forbindelse med tildelingen af værtskabet. Ifølge anklagerne havde SAFA ikke 10 millioner dollar i 2008, og derfor skal FIFA i stedet have sendt pengene til CONCACAF.

Onsdag i sidste uge stormede schweizisk politi i samarbejde med FBI et luksushotel i Zürich, Schweiz, hvor flere højtstående medlemmer af FIFA var til stede. Flere af dem blev anholdt - 14 på verdensplan, heriblandt fem forretningsfolk - og sagen fortsætter med at udvikle sig i en negativ retning for fodboldforbundet.