Fifa sender sin generalsekretær til afrikansk forbund

Fifa-generalsekretær Fatma Samoura skal bistå Afrikas fodboldpræsident fra august og seks måneder frem.

FBL-FRA-FIFA-CONGRESS - 201906
Fatma Samoura (til højre) skal være Fifas officielle delegat i Det Afrikanske Fodboldforbund. Franck Fife/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det Afrikanske Fodboldforbund (CAF) får fra august og seks måneder frem hjælp af senegalesiske Fatma Samoura, der i øjeblikket er generalsekretær i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Det skriver CAF og Fifa i en fælles pressemeddelelse.

Samoura bliver Fifas officielle delegat i Afrika. Hun skal bidrage med sin ekspertise og hjælpe med at få gøre fodboldforbundet mere gennemsigtigt og effektivt, lyder det.

Meddelelsen kommer, efter at flere nyhedsbureauer har skrevet, at præsidenten Fifa, Gianni Infantino, ville reagere på, at den nuværende præsident for CAF, Ahmad Ahmad, er havnet i problemer.

For nylig blev Ahmad afhørt af fransk politi i en sag om mulig korruption.

Nyhedsbureauet AP var kommet i besiddelse af et brev, som Infantino har fremsendt til de øvrige medlemmer af Fifas bestyrelse, det såkaldte Fifa Council.

Over for Reuters bekræftede en kilde Infantinos brev. Indsættelsen af Samoura skal sikre, at CAF forbedrer sit rygte og står bedre rustet til fremtidige udfordringer, står der blandet andet i brevet.

Der står også, at perioden kan forlænges, hvilket bekræftes af pressemeddelelsen.

Her påpeges det til gengæld, at det er Ahmad Ahmad selv, der har anmodet om Samouras assistance.

Ifølge AP bekymrer beslutningen præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Aleksander Ceferin.

Ceferin ville angiveligt have haft mere tid til at godkende forslaget og er bekymret for mulige interessekonflikter, fordi Samoura vil være tilknyttet Fifa og CAF på samme tid.

Fredag skydes dette års African Cup of Nations i gang i Egypten. Turneringen skulle egentlig afholdes i Cameroun, men landet blev for et halvt år siden frataget værtskabet.

/ritzau/