Fifa-præsident slår fast: VM 2018 får videoafgørelser

Der er ikke noget i vejen for at indføre tv-hjælp til dommerne ved VM i Rusland, siger Gianni Infantino.

Gianni Infantino vil hjælpe dommerne ved VM næste år. Scanpix/Claudio Reyes
Læs mere
Fold sammen

Santiago. Dommerne får hjælp til at træffe de rigtige beslutninger i kampene ved fodbold-VM i Rusland næste sommer.

Ifølge præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino, ligger det fast, at der vil blive indsat ekstra videodommere i turneringen, hvilket vil være første gang i VM-sammenhæng.

- Vi vil bruge videodommere ved VM 2018, for vi har ikke haft andet end positiv feedback indtil videre, siger Gianni Infantino ifølge AFP på en kongres i Santiago.

- I 2017, hvor alle på stadion eller derhjemme i løbet af få sekunder kan se, om dommeren begik en fejl, kan vi ikke have en situation, hvor den eneste, der ikke kan se det, er dommeren, uddyber han.

Fodboldens verdensforbund har eksperimenteret med videoafgørelser ved flere lejligheder, blandt andet ved klub-VM i december.

Her var der visse indkøringsvanskeligheder med videosystemet.

Blandt andet måtte Cristiano Ronaldo vente i nogle sekunder på at juble over en scoring for Real Madrid, fordi videodommeren først skulle tjekke, om der var offside, før bolden blev sendt i nettet.

Videohjælp til dommere er jævnligt et samtaleemne i international fodbold.

Senest efterlyste Bayern Münchens cheftræner, Carlo Ancelotti, at afgørende situationer kunne vurderes på video, efter Bayerns Champions League-exit mod Real Madrid.

Her blev to af Real Madrids mål scoret fra offsideposition.

/ritzau/