Fifa-præsident er renset for anklager om brud på regler

Fifa-præsident, Gianni Infantino, blev anklaget for brud på Fifas etiske regler, men nu er anklagerne droppet.

Foto: AFOLABI SOTUNDE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Zürich. Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) etiske komité har fredag renset Fifas præsident, Gianni Infantino, for alle beskyldninger om, at han skulle have brudt etiske regler i forhold til sit embede, skriver AFP.

Komiteen har undersøgt præsidenten i forbindelse med beskyldninger mod ham, der blandt andet har gået på, at Infantino har overtrådt regler for brug af privatfly, og at han har brugt Fifa-midler til personlige formål.

- Efter at have foretaget en efterforskning af sagen, er det undersøgende organ i den uafhængige etiske komité kommet frem til at afslutte undersøgelsen af Fifas præsident, Gianni Infantino.

- Det er konkluderet, at der ikke er blevet overtrådt nogen af Fifas etiske regler, skriver komiteen i en meddelelse.

Ifølge Reuters så har tyske medier i flere uger rapporteret, at Infantino, hvis forgænger er Sepp Blatter, har været under efterforskning.

Fifa har været ramt af en række korruptionssager gennem de seneste år, og fodboldforbundet er blandt andet blevet presset til at undersøge kontroversielle omstændigheder omkring tildelingen af slutrunderne i VM i fodbold.

Specielt de to kommende slutrunder - VM i Rusland i 2018 og VM i Qatar i 2022 - er blevet kritiseret fra flere kanter, og forbundet er i forbindelse med tildelingerne af slutrunderne blevet anklaget for korruption.

Fifas tidligere præsident Sepp Blatter er, sammen med Uefas tidligere chef Michel Platini, udelukket af Fifas egen etiske komité. Blatter er udelukket i seks år, mens Platini er udelukket i fire år.

/ritzau/