Fifa giver brasiliansk fodboldchef livstidskarantæne

Præsidenten for Brasiliens fodboldforbund er blevet udelukket fra sporten på livstid af Fifa.

Den suspenderede præsident for Det Brasilianske Fodboldforbund (CBF), Marco Polo del Nero, er blevet udelukket fra al fodbold på livstid af Fifa. Reuters/Sergio Moraes/arkiv Fold sammen
Læs mere

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har fredag udstukket en livstidskarantæne fra al fodbold til præsidenten for Det Brasilianske Fodboldforbund (CBF), Marco Polo del Nero.

Det skriver Fifa på sin hjemmeside.

Fifa har fundet den brasilianske fodboldchef skyldig i anklager om blandt andet bestikkelse, korruption, modtagelse af uberettigede gaver, interessekonflikt og generelle brud på de etiske regelsæt.

»Som konsekvens heraf er hr. Del Nero udelukket på livstid fra alle fodboldrelaterede aktiviteter både nationalt og internationalt,« skriver Fifa på sin hjemmeside.

Derudover er han også blevet idømt en bøde på én million schweizerfranc, svarende til 6,2 millioner kroner.

Marco Polo del Nero blev allerede i december suspenderet af Fifa, mens sagen blev undersøgt.

Den 77-årige advokat satte sig i sædet som fodboldpræsident i Brasilien i 2015, og han har også tidligere været medlem af Fifas eksekutivkomité.

Del Nero er dermed den seneste, som er blevet dømt i den omfattende korruptionsskandale, som har verseret omkring Fifa siden maj 2015.

Tidligere er blandt andre forhenværende Fifa-præsident Sepp Blatter og den tidligere præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) Michel Platini blevet dømt.

/ritzau/