Ferrari fandt formlen

Kimi Raikkonen og Felipe Massa førte Ferrari til dobbelt-triumf i Grand Prixet på Magny-Cours, mens Lewis Hamilton udbyggede sin føring med en tredjeplads.

Ferraris finske formel 1-kører Kimi Raikkonen stikker sejrrigt en arm i vejret fra cockpittet efter sin sejr på Magny-Cours i Frankrig Foto: Thierry Roge. Fold sammen
Læs mere

Den sidste uge har Ferrari testkørt en masse omgange på Silverstone i England for at få raceren finjusteret og trimmet. Og det gav pote, da det franske Grand Prix på Magny-Cours blev kørt i går.

Her satte Ferrari med Kimi Raikkonen og Felipe Massa sig på de to første pladser, mens den førende kører i den samlede VM-stilling, Lewis Hamilton, måtte nøjes med tredjepladsen. Til gengæld kunne den unge englænder glæde sig over, at han udbyggede føringen i den samlede stilling om verdensmesterskabet.

Lewis Hamilton fører efter Grand Prixet på Magny-Cours med 14 point til holdkammeraten på McLaren-holdet, Fernando Alonso. Men Ferrari-fyrene Messa og Raikkonen presser på bagfra, hvor de er henholdsvis 17 og 22 point efter Hamilton.

Svære tider
Efter fire løb, hvor evnerne og maskineriet ikke rakte til en podieplads, nåede Kimi Raikkonen helt til tops. Og det glædede naturligvis finnen.

»Vi har haft nogle svære tider i løbet af sæsonen, men det må man igennem nogle gange. Vi har arbejdet hårdt, og bilen fungerede godt i dag,« sagde Kimi Räikkönen efter triumfen.

Raikkonen startede som treer, men hurtigt efter starten fik han overhalet Lewis Hamilton, og senere lykkedes det Raikkonen at overhale holdkammerat Massa.

Klar til Silverstone
Selvom Lewis Hamilton måtte tage til takke med tredjepladsen, var han alligevel tilfreds efter løbet.

»Jeg fik ikke den bedste start, og det eneste, jeg så, var, at Kimi kom flyven­de forbi. Men jeg fik nogle gode point til mesterskabet, og det er det, der betyder noget, og jeg føler stadig, at vi kan slå dem i det næste løb. Man kan ikke vinde hver gang, det vigtigste er at være konstant,« sagde Lewis Hamilton, der - hvis han vinder næste løb på Silverstone - vil være den første kører, der vinder sit nationale Grand Prix i sin første sæson som Formel 1-kører.

Men Lewis Hamilton skal ikke vide sig for sikker på sejren. Ferraris forberedelse på Silverstone vil nok komme dem til gode, når Grand Prixet køres på Silverstone på søndag.