Ferrari dropper at appellere Vettels tidsstraf

En tidsstraf på fem sekunder kostede søndag Sebastian Vettel sejren i Formel 1-grandprixet i Montréal.

Ferraris Sebastian Vettel (tv.) kørte først over stregen i søndagens Formel 1-grandprix i Canada, men måtte overlade den højeste plads på podiet til Lewis Hamilton (Mercedes) på grund af en tidsstraf. Charles Coates/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Formel 1-holdet Ferrari dropper planerne om at appellere den tidsstraf, der søndag kostede holdet sejren i grandprixet i Montréal i Canada.

Det bekræfter det italienske hold fredag ifølge nyhedsbureauet AFP og Formel 1's officielle hjemmeside.

Ferrari siger samtidig, at holdet stadig vil overveje at få en officiel revurdering fra Den Internationale Motorsportsunion (FIA) af den episode, der kostede tidsstraffen.

Ferraris Sebastian Vettel kørte først over målstregen i Montréal, men på grund af en tidsstraf på fem sekunder, måtte tyskeren overlade førstepladsen til Lewis Hamilton (Mercedes).

Tidsstraffen kom på grund af en episode mod slutningen af løbet. I en hård placeringskamp mellem Vettel og Hamilton var tyskerens bil på et tidspunkt uden for banen.

Reglementet foreskriver, at kørerne skal køre sikkert, når de bugserer bilen tilbage på banen, og det var ifølge løbets stewards ikke tilfældet.

Dermed missede Vettel, der ellers havde ført løbet fra start til slut, muligheden for at køre den første sejr hjem til Ferrari i denne sæson.

Med sejren i Montreal topper Lewis Hamilton VM-stillingen med 162 point efter sæsonens syv første grandprixer. Vettel har 100 point på tredjepladsen i VM-stillingen, hvor Valtteri Bottas (Mercedes) ligger toer med 133 point.

Mercedes har vundet sæsonens syv første grandprixer.

/ritzau/