Fedmefrygt tvinger olympisk legende til comeback

Michael Phelps afslører, at det er bekymring for badevægten, der har gjort udslaget for et comeback til bassinet.

MICHAEL PHELPS AT MESA GRAND PRIX
Den 18-dobbelte olympiske guldvinder i svømning Michael Phelps afslører, at det er bekymring for badevægten, der har gjort udslaget for et comeback til bassinet. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROY DABNER

Den 18-dobbelte olympiske guldvinder i svømning Michael Phelps afslører, at det er bekymring for badevægten, der har gjort udslaget for et comeback til bassinet.

Den 28-årige amerikaner indstillede ellers sin fantom-karriere efter OL i London i 2012, hvor han hentede sin sidste af i alt 22 olympiske medaljer i hus, men tidligere i april annoncerede han så sit comeback til sporten.

Et comeback forsaget af frygt for sin vægt.

- At komme tilbage i form var det største årsag for min tilbagevenden. Da jeg var på mit højeste, vejede jeg 102 kilo, mens da jeg konkurrerede ved OL i London, vejede jeg 85 kilo, så jeg tog ret hurtigt på, siger Michael Phelps til BBC.

Phelps, der ikke længere vejer over 100 kilo, gør torsdag comeback, hvor han stiller op på 100 meter butterfly ved Mesa Grand Prix. Svømmelegenden vil dog ikke se for langt frem, og han har derfor endnu ikke besluttet sig for, hvorvidt han stiller til start ved OL i Rio i 2016.

- 2012 var et svært år for mig. Der var mange op- og nedtur, og jeg havde svært ved at finde motivation sommetider, siger amerikaneren, der dog ikke mener, han risikerer at sætte sit eftermæle over styr.

- Jeg gør det her for mig selv, hvis jeg ikke bliver så succesfuld, som nogen havde troet - ja, så er det deres mening, siger han forud for comebacket.