Federer viser fin form forud for titelforsvar

Roger Federer har indledt sin sæson med holdturneringen Hopman Cup i Perth, hvor han har åbnet med to sejre.

Arkivfoto. Roger Federer har indledt sin sæson med holdturneringen Hopman Cup i Perth, hvor han har åbnet med to sejre. Fold sammen
Læs mere

I 2017 fandt den levende tennislegende Roger Federer sin anden ungdom i en alder af 35 år og føjede blandt andet to grand slam-titler (Australian Open og Wimbledon, red.) til sin i forvejen utrolige meritliste.

Den nu 36-årige schweizer har netop taget hul på 2018-sæsonen med holdturneringen Hopman Cup i Perth. Mens flere rivaler kæmper med skader, ser Federer ud til at være i god form på tærsklen til årets første grand slam-turnering.

I første kamp for Schweiz lige før nytår slog han japaneren Yuichi Sugita 6-4, 6-3, og tirsdag blev russeren Karen Khachanov nedlagt med cifrene 6-3, 7-6.

Federer stiller op i Hopman Cup sammen med landsmanden Belinda Bencic, og duoen har nu vundet de to første puljekampe.

USA er sidste modstander i gruppe B, mens Tyskland, Australien, Canada og Belgien udgør gruppe A.

15. januar indledes Australian Open, hvor schweizeren kort efter et comeback efter et halvt års pause strøg til tops sidste år med en finalesejr over Rafael Nadal.

Triumfen kom som en stor overraskelse, da Federer som nævnt havde været skadet i lang tid og ikke havde vundet en grand slam-titel siden 2012.

Med skadesproblemer til folk som Rafael Nadal, Novak Djokovic og Andy Murray kommer Federer til at gå ind til sit titelforsvar i Australian Open som en af forhåndsfavoritterne.

/ritzau/