Federer ville elske at være i Wozniackis position

Roger Federer husker det som et af livets bedste øjeblikke, da han vandt sin første grand slam-titel.

Roger Federer har vundet 19 grand slam-titler, men den mest specielle var den første, understreger han. Reuters/Thomas Peter Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Melbourne. Selv kan det schweiziske tennisikon søndag vinde sin 20. grand slam-titel, hvis han i Australian Open-finalen besejrer kroaten Marin Cilic.

Alligevel kan han blive en anelse misundelig på danske Caroline Wozniacki og Simona Halep fra Rumænien, der lørdag spiller om kvindernes trofæ og om at vinde deres første grand slam-titel i karrieren.

»Jeg ville elske at være i deres position med muligheden for at vinde en grand slam-titel for første gang. Det er et af de fedeste øjeblikke for en tennisspiller.«

»Da jeg vandt min første grand slam-titel, var det måske det bedste øjeblik i mit liv,« siger Roger Federer i sejrsinterviewet på banen efter semifinalen mod sydkoreanske Hyeon Chung.

Federer har set en del kvindetennis i turneringen og ser frem til finalen, der tæller to spillere, som begge har overlevet matchbolde imod sig undervejs. Halep endda i to forskellige kampe.

»Begge har været nede med matchbolde, men nogle gange er det ligesom med katte, der har flere liv.«

»De blev ved med at kæmpe for det, og nogle gange er man heldig. Det behøver man også for at nå en grand slam-finale.«

»Jeg glæder mig til at se kampen. De er søde kvinder, og jeg er spændt på deres vegne. Det giver kun ekstra spænding, at de også spiller om førstepladsen på verdensranglisten,« siger Federer.

Lørdagens kvindefinale begynder klokken 09.30.

Inden denne ligger Halep på førstepladsen, mens Wozniacki er nummer to, men de bytter altså plads, hvis danskeren vinder.

/ritzau/