Federer: Vanvittigt hvis jeg vinder US Open

Roger Federer og Rafael Nadal har aldrig mødt hinanden i US Open trods 37 indbyrdes opgør i de seneste 13 år.

Arkivfoto. Roger Federer og Rafael Nadal har aldrig mødt hinanden i US Open trods 37 indbyrdes opgør i de seneste 13 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Minas Panagiotakis

Roger Federer har vundet 19 grand slam-turneringer i karrieren. Heraf fem US Open-titler.

I år har Federer vundet Australian Open og Wimbledon, og det er desuden blevet til yderligere tre ATP-titler. Samlet hedder statistikken 35 sejre og blot tre nederlag i 2017.

Derfor er 36-årige Federer en af favoritterne til at vinde US Open, som går i gang i næste uge.

»At vinde min tredje i år, min 20. grand slam-titel, vil være helt vanvittigt. Jeg håber bare at være 100 procent klar, hvis øjeblikket opstår,« siger Federer ifølge AFP.

Federer vandt US Open fem gange i træk fra 2004 til 2008. Sidste år missede Federer US Open med en knæskade.

Også Rafael Nadal, der er tilbage som nummer et i verden, er nævnt som en af favoritterne ved turneringen i New York, og spanieren kan blive Federers største udfordrer.

»Jeg mener, at jeg har gjort tingene godt nok igennem hele året til at være klar til at konkurrere på højeste niveau i New York,« siger Nadal.

Selv om rivaliseringen mellem Nadal og Federer har strakt sig over 13 år og 37 kampe, så har de aldrig mødt hinanden i US Open.

31-årige Nadal har vundet 15 grand slam-titler - heraf to US Open-titler i 2010 og 2013. I juni vandt spanieren French Open for tiende gang.

Hvis Federer 10. september vinder US Open-finalen, bliver han i øvrigt den ældste vinder af en grand slam-turnering siden Bill Tilden i 1929.

/ritzau/