Federer udraderer forsvarende mester i Halle

Roger Federer viser god form inden Wimbledon. Fredag besejrede schweizeren den forsvarende mester i Halle.

Roger Federer har endnu ikke tabt et sæt i Halle. Scanpix/Carmen Jaspersen
Læs mere
Fold sammen

Halle. Roger Federer har efterhånden spillet sig varm efter en lang pause fra tennisturneringer.

Fredag viste schweizeren klassen, da han slog Florian Mayer med 6-3, 6-4 og gik videre til semifinalen i ATP-turneringen i Halle.

Den 35-årige schweizer deltog ikke i grussæsonen, fordi han ville spare sig for at satse på succes i turneringer på græs og hardcourt.

I Halle spilles der på græs, da det er en opvarmningsturnering til grand slam-turneringen Wimbledon, som Federer går efter at vinde for ottende gang i juli.

Federer, som er nummer fem i verden, har allerede vundet turneringen i Halle otte gange, og det var 13. gang i træk, at han nåede frem til semifinalen.

Mayer var forsvarende mester i Halle, men tyskeren var ikke i stand til at hamle op med Federer, som sendte 32 vinderslag og 11 esser over nettet.

- Det var vigtigt at være aggressiv fra baglinjen og få ham til at føle min variation og den power, jeg kan bringe på banen, siger topseedede Federer ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det var ottende gang ud af otte mulige, at Mayer tabte til Federer. Heraf er fem af nederlagene faldet på græs.

I semifinalen skal Federer møde russeren Karen Khachanov, som tidligere fredag slog landsmanden Andrey Rublev 7-6, 4-6, 6-3.

I den anden semifinale skal den fjerdeseedede tysker Alexander Zverev møde franske Richard Gasquet.

/ritzau/