Federer slog Djokovic og booker semifinale i London

Stærkt spillende Roger Federer gjorde det af med Novak Djokovic og spillede sig i semifinalen i ATP Finals.

Roger Federer kunne sent torsdag langt om længe lade sig hylde som vinder i en tenniskamp mod Novak Djokovic.

Det skete senest ved ATP Finals i 2015, men fire år senere lykkedes det igen for schweizeren at få en sejr på den indbyrdes statistik.

Det skete igen i ATP Finals, da de to tennisstjerner ramlede sammen i et afgørende gruppemøde om avancement i London fra Bjørn Borg-gruppen.

Roger Federer spillede særdeles stærkt og slog Novak Djokovic 6-4, 6-3, og dermed sikrede Federer sig altså endelig en sejr over Djokovic, der før torsdagens kamp havde vundet de fire forudgående opgør.

I den indbyrdes statistik har Federer nu 23 sejre mod Djokovic' 26 sejre.

Det seneste var den dramatiske Wimbledon-finale denne sommer, da de to tørnede sammen i en kamp, som ifølge mange eksperter ikke fortjente en taber.

Efter 4 timer og 57 minutter måtte Federer i sommer dog til sidst erkende nederlaget. Djokovic vandt med cifrene 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12.

Rollerne var dog byttet om torsdag, og 38-årige Federer spillede sig dermed videre til semifinalen, mens 32-årige Novak Djokovic måtte sande, at han ikke udligner Federers seks sejre i sæsonfinalen denne gang.

Federer brød rent til 2-1, efter at han var lige ved at bryde i serberens første serveparti, og Federer serverede sig så foran 3-1, inden Djokovic reducerede i egen serv.

Federer leverede et imponerende første sæt, selv om det gik slag i slag frem til 5-4, hvor schweizeren igen skulle serve.

Han spillede sig til tre sætbolde, men Federer behøvede kun en enkelt, da han udnyttede den første, og med et rent serveparti tog schweizeren første sæt.

I andet sæt fulgtes stjernerne ad til 2-2, hvor Federer brød og bragte sig foran 3-2.

Foran 5-3 brød Federer igen og rent, og den helt fortjente sejr samt avancementet fra gruppen sammen med Dominic Thiem var en kendsgerning.

Fredag bliver André Agassi-gruppen afgjort.

/ritzau/