FCN-profiler vil gøre Ingvartsen til ligatopscorer

Mads Pedersen og Emiliano Marcondes gør deres for at hjælpe Marcus Ingvartsen til Superligaens topscorertitel.

Farum. FC Nordsjællands topscorer, Marcus Ingvartsen, er efter fredagens scoring i 2-0-sejren over Lyngby oppe på 15 sæsonscoringer. Det er kun ét mål mindre end Brøndbys Teemu Pukki på Alka Superligaens topscorerliste.

Ingvartsen har selv proklameret, at han går hårdt efter at slutte som ligaens skarpeste, og han kan regne med hjælp fra sine holdkammerater.

- Vi vil gøre alt for at hjælpe ham til topscorertitlen. Det vil være fedt, hvis han slutter som nummer et, siger Mads Mini Pedersen, der lagde op til Ingvartsens mål mod Lyngby.

- Marcus og jeg har nogle små interne aftaler om, hvor han skal løbe hen i feltet, og det fungerer godt.

- Jeg har lavet tre oplæg til ham i denne sæson, og han er en fornøjelse at spille med, fordi han altid arbejder stenhårdt. Han har fortjent sin succes.

Emiliano Marcondes er FC Nordsjællands næstmest scorende sammen med dagens anden målscorer Godsway Donyoh. Begge har lavet ni mål.

- Det betyder rigtig meget for mig og for holdet, at Marcus scorer mange mål. Sejrene tæller mest, men vi vil meget gerne hjælpe ham til at blive topscorer, siger Marcondes og fortsætter:

- Selvfølgelig afslutter jeg selv, hvis jeg har en stor chance. Men hvis jeg har et valg, ser jeg gerne, at han scorer i stedet for mig. Sådan er det. Vi hjælper den, der har scoret flest mål, og det er Marcus.

- Han har en stærk målnæse og en rigtig god placeringsevne, og derfor scorer han også mange mål, hvor han bare skal prikke bolden ind.

FCN-træner Kasper Hjulmand mener ikke, der er grund til at gøre noget specielt for at hjælpe Ingvartsen til topscorertitlen.

- Det vil være super fedt for hele holdet og for Marcus, hvis han bliver topscorer. Det vil betyde, at vi spiller godt og scorer mange mål, siger FCN-træneren og fortsætter:

- Men jeg spiller for at vinde kampene, og jeg stiller altid det bedste hold. Hvis Marcus ikke spiller ordentligt, så starter han heller ikke inde.

- Men det gør han lige nu, og det er et fantastisk angribermål han lavede. Han arbejdede godt for at komme ind i det område, hvor han vidste, bolden ville komme.

- Det var en fornøjelse at se. Jeg vil ikke gøre noget specielt for at hjælpe ham til topscorertitlen. Det klarer han fint selv.

21-årige Ingvartsen var for første gang udtaget til det danske A-landshold til kampen mod Rumænien i sidste uge. Han kom dog ikke på banen.

/ritzau/