FCN mindst skarp i derbyet

Hvad er efterhånden op og ned i SAS Ligaen? FCN, der besejrede mestrene fra FCK i premieren, missede muligheden for at blive tophold på grund af gummiben og oprykkerholdet Lyngbys solide fight.

Lyngby i blåt slog FCN i rødt en smule ufortjent med 1- 0, da de mødtes i det ny nordsjællandske lokalderby i går på FC Nordsjællands hjemmebane i Farum. Foto: Thorkild Amdi<br> Fold sammen
Læs mere

En sejr over FC København og et uafgjort resultat på Brøndby Stadion lugter altså af klasse efter danske fodboldstandarder. Men hvad nytter mirakelpræstationer mod storholdene egentligt, hvis det tillades, at de små hold driller? Decideret SAS Liga-tophold bliver man i hvert fald ikke ej heller i FC Nordsjælland, der lod sig overrumple af oprykkerne fra Lyngby foran 5.065 tilskuere på Farum Park med et 0-1-nederlag til følge.

Gårsdagens bøddel hedder Kim Aabech, og ham vender vi tilbage til.

Vi starter med FC Nordsjælland-træner, Morten Wieghorst, som på trods af det første SAS Liga-nederlag i 11 kampe ikke udadtil var sur eller tvær.

»Men ja, jeg er da skuffet. Helt vildt endda. Jeg kan bare ikke klandre mine spillere for ikke at have prøvet. Viljen var der jo. Vi klarede det fint, det var kun målene, der udeblev. Det var som om, vi manglede lidt selvtillid foran målmanden, der stod godt,« sagde Morten Wieghorst.

Mens kampens spiller, netop Lyngby-målmand Rune Pedersen, blandt andet talte om stor holdånd.

»Fire point i tre kampe, det er godt. Det turde jeg ikke håbe på efter Randers-kampen. Og det havde da nok også været mere fortjent, hvis FC Nordsjælland var kommet på tavlen med mere,« indrømmede Rune Pedersen, der præsterede flere af de lækre refleksredninger fra målmændenes ABC.

Rent spillemæssigt var første halvleg uden decideret nerve og omtrent lige så ideforladt som et sæt danske stile skrevet af 2 gere med søndagstømmermænd. Det var med andre ord ikke et stort slag om Nordsjælland, der udspillede sig, selvom både Thomas Kristensen, Martin Bernburg og Marcus Pode havde chancer for at skyde eller heade hjemmeholdet i front.

Lyngby-spillerne var uden pondus på FCNs banehalvdel, og det hjalp ikke meget, at træner Kasper Hjulmand ved pausetid skiftede angriber Anders Jochumsen ind på Danny Andersens bekostning. Træner i FC Nordsjælland, Morten Wieghorst, kan på den anden side ej heller være tilfreds med udbyttet, hvad angår eksempelvis fløjspillet. For gang på gang snøvlede klejne Søren Christensen og nyindkøbte Issey Nakajima-Farran nemlig i bolden i de spilsekvenser, hvor de overhovedet kom bare lidt i aktion.

Bedømt ud fra helhedsbilledet var det nu ikke retfærdigt, at Lyngby bragte sig foran 1-0 i det 56. minut men målet blev en realitet, da Kim Aabech flot headede bolden ind bag Kim Christensen i FCN-målet.

»Vi er glade. Sejren betyder også meget for vores fans. Så nu håber vi, det gentager sig. FCN spillede egentlig godt, med det var os, som vandt,« konkluderede bøddelen eller rettere baronens søn så ganske rigtigt efter sidste fløjt i debutopgøret på førsteholdsplan mellem FC Nordsjælland og Lyngby.