FCN har styr på trætheden

FC Nordsjælland har taget naturvidenskabelige metoder i brug for at kontrollere spillernes træthed og dermed forbedre holdets tekniske evner.

Træthed rammer alle fodboldspillere under kampene i SAS Ligaen. Hos FC Nordsjælland forsøger man at uddanne Thomas Kristensen, Martin Bernburg og holdkammeraterne, så de er i stand til at kontrollere trætheden og selv efter 90 minutters fodbold kan slå en præcis aflevering eller placere bolden ude ved stolpen til det afgørende mål.

- Hvis man arbejder hårdt hele tiden, så er risikoen for at lave en masse dumme fejl større. Men hvis man derimod holder en lille pause indimellem, så vil man kunne opretholde sit niveau. Det underviser vi vores spillere i, og derudover så træner vi dem også i at lave så få fejl som muligt, selv om de er trætte, siger holdets fysiske træner, Thomas Rostgaard.

I januar får han publiceret sine opdagelser omkring træthed i det amerikanske tidsskrift Journal of Strength and Conditioning Research. Her gør Rostgaard op med en udbredt myte om, at træthed blot er noget, der rammer fodboldspillerne i slutningen af hver halvleg.

/ritzau/