FCN-anfører kræver sejr for at godkende efteråret

FCN's anfører, Andreas Maxsø vil have en sejr over Sønderjyske i sidste runde, før efteråret er godkendt.

Andreas Maxsø og FC Nordsjælland tabte søndag hjemme til OB i Alka Superligaen. (Arkivfoto). Scanpix/Anders Kjærbye Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Farum. Efter tre sejre på stribe på hjemmebane gik den ikke længere for FC Nordsjælland, der søndag i Farum tabte 0-1 til OB i Alka Superligaen.

Nederlaget betyder, at FC Nordsjælland stadig har fire point op til top-6.

Den afstand kan dog mandag blive øget til syv point, hvis Sønderjyske besejrer Silkeborg.

I årets sidste runde møder FCN netop Sønderjyske.

- Vi skal over og vinde i Sønderjyske. Ellers ser det sort ud i forhold til top-6. Vi skal op på hesten igen, og jeg er sikker på, at vi er stærke nok til at gå derover og vinde.

- Der skal vel en sejr til derovre, hvis det skal være et godkendt efterår. I hvert fald hvis vi skal kigge efter top-6 efter ferien, siger FCN's anfører, Andreas Maxsø.

FCN havde overordentligt svært ved at finde tempoet i spillet i søndagens opgør, og dermed blev det ganske nemt for OB at trevle Farum-klubbens angreb op.

- Det var lidt den samme kamp som senest mod Horsens, der også stillede sig langt tilbage på banen. Vi formåede ikke at få tempo i spillet, og de scorede så på den eneste chance, de havde, siger Maxsø.

- Jeg tror, vi skal til at indstille os på, at modstanderne stiller sig lidt længere tilbage, fordi vi har fået så hurtige kanter. Vi har været vant til, at modstanderne går op og presser, men nu er det lige omvendt.

- Det skal vi finde bedre løsninger på. Vi skal spille hurtigere, og så handler det også om, at der kommer de rigtige løb, siger anføreren.

OB scorede efter en gevaldig brøler af Ernest Asante, der spillede gæsternes Rasmus Jönsson helt fri tæt på eget mål.

- Det er en del af spillet. Nogle gange begår man fejl, men det vigtigste er at holde hovedet højt og kigge frem mod næste udfordring, siger Asante.

- Jeg er meget glad for mine holdkammeraters reaktion på min fejl. De kørte bare på og pressede på for at få udlignet. Det lykkedes desværre ikke, siger ghaneseren.

Asante har lavet flest assister i ligaen i denne sæson. Indtil videre er det blevet til syv oplæg i den rigtige ende af banen fra kantspilleren.

/ritzau/