FCN-akademichef: Emre Mor har kæmpet hårdt for sin succes

Emre Mor har ikke fået noget forærende i FCN, men har kæmpet hårdt for sin succes, siger klubbens akademichef.

FC Nordsjælland og Borussia Dortmund er tirsdag blevet enige om en aftale, der sender Emre Mor til Bundesligaen på en femårig kontrakt.

Sportschef for FCN-akademiet, Jan Laursen, er stolt over arbejdet med Emre Mor.

- På akademiets vegne er vi utroligt glade og stolte på Emre og hans families vegne. Emre har ikke fået noget foræret, men har måtte kæmpe hårdt for sin succes.

- Og her har hans store tro på egne evner været en vigtig drivkraft i de udfordrende stunder, som han til tider også er stødt på, siger Jan Laursen til klubbens hjemmeside.

Emre Mor skiftede til FC Nordsjælland på en fri transfer fra Lyngby tilbage i januar 2015, og her spillede og trænede han med U19-holdet indtil november 2015.

Siden fik han debut i Superligaen, og herefter blev han sammen med Andreas Skovgaard rykket op i superligatruppen, selv om de begge fortsat var U19-spillere på papiret.

- Som klub og akademi skal vi naturligvis også være utrolig stolte, da vi sammen med Emre har lykkedes med at forløse hans kæmpe talent.

- Matchet har været perfekt i forhold til spillestilen, men det har også været afgørende, at han er kommet til en klub, hvor man ikke fokuserer på alder, men på spillernes kvaliteter.

- Af samme årsag har trænerteamet ikke tøvet med at give Emre og mange andre akademispillere chancen i Superligaen, hvor vi har spillet med et af de absolut yngste hold i hele Europa i denne sæson.

- Vi håber, at Emres gennembrud og transfer til en europæisk topklub vil give yderligere inspiration og motivation til vores egne akademispillere, siger Jan Laursen.

/ritzau/