FCM kigger efter nye spillere i selskab med Europas storklubber

hapsoeper2314235
Læs mere
Fold sammen

FC Midtjylland mænger sig med de helt store klubber i jagten på nye spillere.

Tirsdag aften blev der spillet venskabskamp i Wien mellem Østrig og Bosnien foran 48.500 tilskuere på Ernst-Happel-Stadion.

På banen rendte stjerner som David Alaba fra Bayern München og Edin Dzeko fra Manchester City rundt i opgøret, der endte 1-1.

Det var da heller ikke overraskende at se talentspejdere på lægterne fra et utal af klubber heriblandt storklubber som Juventus, Inter, Manchester United, Liverpool og Dortmund for blot at nævne at par stykker.

Men midt i stjerneparaden af store klubnavne dukker en klub op, der ikke hverken rimer på Premier League, Bundesliga eller Serie A. De danske guldfavoritter fra FC Midtjylland mængede sig nemlig med den europæiske fodboldelite i den østrigske hovedstad.

Ifølge det østrigske medie LAOLA var det Bekim Jusufi, der var FC Midtjyllands mand i Østrig. Jusufi er blandt andet også agent for Midtjylland-angriberen Martin Pusic og har også tidligere Superliga-spillere som Darko Bodul og Cedric N'Koum i stalden.

 

FC Midtjylland har siden den engelske rigmands Matthew Benhams overtagelse påpeget, at man vil kigge på helt andre spillermarkeder, end man hidtil har været vant til herhjemme. Benham har tjent millioner på sit firma Smartodds, der leverer fodboldstatistik. Den statistik er noget, midtjyderne bruger som et led i jagten på forstærkninger. Blandt andet er spillere som Tim Sparv, Marcos Urena og Kristoffer Olsson blevet hentet, efter man rådførte sig med analyser fra Smartodds.

Direktør i FC Midtjylland, Claus Steinlein, har ingen kommentarer til midtjydernes tilstedeværelse ved Østrig-Bosnien. Det skal dog ses som et udtryk for, at man kan godt vænne sig til, at midtjydernes navn kan poppe op på hidtil usete kanter.

»Lige nu er vi en fase, hvor vi kigger generelt på markedet. Med Smartodds og Matthews indtog i Midtjylland har vi fået data på 60 forskellige ligaer. Og det gør jo, at vi kigger steder, vi ikke har kigget på før. Steder, vi slet ikke har haft mulighed for at kigge på før. Vi får statistik på spillere, som vi slet ikke havde tænkt på før. Nu skal vi hæve overliggeren på, hvad vi køber. Mange af vores scouts siger også, at meget af det vi har arbejdet med sidste sommer, kan vi  næsten smide i skraldespanden. Vi skal op på en højere hylde nu, og vi kigger på nogle andre markeder. Tidligere kiggede vi kun i Danmark og Skandinavien. Nu kigger vi i hele Europa og for den sags skyld ud i hele hele verden,« lyder det fra Steinlein.

Og hvem ved? Måske var den næste FC Midtjylland-spiller at finde på banen tirsdag aften i Wien.