FCM Håndbold jagter stor sejr mod makedonsk storhold

FCM Håndbolds cheftræner har troen på, at hans hold kan overraske mod stærke Vardar i Champions League.

Kristian Kristensens FCM-hold kommer på en stor opgave mod Vardar i Champions League. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

FCM Håndbolds kvinder kommer på noget af en opgave, når holdet på søndag udfordrer Vardar på hjemmebane i Champions Leagues kvartfinaler.

Det makedonske storhold jagter sin fjerde deltagelse i træk ved Final 4-stævnet, og Vardar vandt sin gruppe i mellemrunden, mens FCM blev nummer fire i sin gruppe.

- Vardar er et af de fire hold, der er selvskrevne i Final 4 på forhånd.

- Så når vi nærmer os en kvartfinale, skal de være i stærkeste forfatning. For nu er der en konsekvens, hvis de taber. Det var der ikke, da de mødte Metz, siger FCM Håndbolds cheftræner, Kristian Kristensen.

Træneren hentyder til, at Vardar tillod sig den flothed at tabe hele 28-42 ude til franske Metz i næstsidste runde i mellemrunden.

FCM Håndbold mødte i sidste sæson Vardar i det indledende gruppespil i Champions League.

Ved den lejlighed fik midtjyderne to syngende lussinger og tabte først med ni mål på udebane og dernæst med ti mål på hjemmebane.

De danske vicemestre har i denne sæson imidlertid besejret hold som russiske Rostov-Don, rumænske CSM Bukarest og ungarske Györ på hjemmebane i Champions League.

Det giver troen på, at FCM Håndbold kan hente et fornuftigt resultat i søndagens kamp i Ikast.

- Det giver os en tro på, at vi kan slå Vardar, hvis tingene flasker sig.

- Vi kan ikke slå dem på økonomi eller på holdkortet. Men vi kan slå dem, hvis vi rammer det spil defensivt, der giver os afkast i kontraerne.

- Vi skal have en markant sejr på et sted mellem fem og syv mål. Det vil være drømmescenariet.

- Dernede kommer vi under et tryk af en anden verden, siger Kristian Kristensen med henvisning til returkampen i Makedonien.

Vardar har spillere som tyske Anja Althaus, norske Camilla Herrem og serberen Sanja Damnjanovic, der tidligere har slået deres folder i den danske liga.

Kristian Kristensen forventer, at FCM-spillerne kommer til at kæmpe en hård kamp rent fysisk, også fordi det makedonske hold har mange kvalificerede reserver.

Derfor skal hele FCM-holdet have en god dag, for at søndagen kan blive en succes.

- Det er kollektivet, siger Kristian Kristensen.

- Det er et andet fysisk tryk, vi kommer under, og det skal vi kunne modstå.

- Vi skal være gode med vores egne ting, vi har vist, at det holder vand. Og så er det defensiven og målvogterne, der vinder kampene i tophåndbold, siger træneren.

/ritzau/