FCM får besøg af menneskehandelskampagne

Fra venstre Rilwan Hassan, Sylvester Igboun, Isaaac Oliseh (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag bliver en af FCMs vigtigste kampe nogensinde spillet på MCH Arena mod FC København. En sejr er næsten påkrævet for at holde sig inde i mesterskabskampen mod AaB. Alt efter hvordan det går nordjyderne i deres kamp mod FC Vestsjælland.

Inden kampen fløjtes i gang, kommer socialminister Manu Sareen og Center mod Menneskehandel forbi med kampagnen »Stop menneskehandel«. Det falder sammen med, at netop FC Midtjylland tilbage i 2007 blev dømt for trafficking.

FC Midtjylland blev dømt for at have importeret mindreårige afrikanske fodboldspillere i strid med FIFAs regler.

- Menneskehandel er en af de mest modbydelige forbrydelser, og vi skal gøre, hvad vi kan for at hindre, at det foregår. Det er vigtigt at kunne spotte de tegn, der tyder på, at et menneske er handlet, siger Manu Sareen i en pressemeddelelse.

Kampagnen handler primært om prostitution eller tvangsarbejde - og ikke lige rekruttering af talenter fra tredjeverdenslande.

Udstillingen hedder 'Det du ikke ser'. Den fortæller i ord og billeder, hvad det vil sige at leve som handlet i Danmark og om, hvordan bagmændene forsøger at skjule det for offentligheden.

Efter kampen bliver udstillingen flyttet til Torvet i Herning indtil 4. juni. Derefter kommer den på Danmarksturné i otte andre byer.