FCM-anfører efterlyser flere point på udebane

Ifølge Jakob Poulsen kræver det flere point på udebane, hvis FCM skal snuppe sølvmedaljerne i Superligaen.

Viborg: FC Midtjylland har ikke vundet på udebane i Alka Superligaen siden den 27. september sidste år, hvor de forsvarende mestre hentede en 2-0-sejr over Randers FC.

Det er kun blevet til to point i de seneste syv superligakampe på udebane, og det skal forbedres ifølge FCM-kaptajn Jakob Poulsen, hvis midtjyderne vil gøre sig forhåbninger om de eftertragtede sølvmedaljer.

- Statistikkerne lyver aldrig, og vi har ikke været gode nok på udebane. Vi skal blive bedre på den front, hvis vi fortsat vil spille med i toppen, siger Jakob Poulsen oven på fredagens 1-1-kamp i Viborg.

- I starten af sæsonen red vi videre på en bølge fra sidste år, og vi havde også succes i Europa League.

- Herefter har vi haft problemer med at spille flere gode kampe i træk, men i de seneste to kampe har vi hentet fire point, og det viser, at vi er på rette vej, siger anføreren, der for nylig var med til at slå Brøndby - det var dog på hjemmebane.

FC Midtjylland-træner Jess Thorup er ikke bekymret for den dårlige stime på udebane. Han glæder sig ligesom Jakob Poulsen over, at det er blevet til fire point i de seneste to kampe.

- I de første 11 kampe var vi rigtig gode, og så havde vi problemer i de næste 11 kampe. Nu har vi så taget hul på de sidste 11 kampe, og her er det startet med fire point i to kampe. Den stime skal vi fortsætte, siger Jess Thorup.

Ifølge træneren er styrkeforholdet mellem de fire hold, der kæmper om sølvmedaljerne i Superligaen, helt lige.

- Vi har ambitioner om at blande os i toppen, og det vigtigste er, at vi stadig selv kan afgøre det. Men der er mange i spil til sølvmedaljerne, og det bliver et tæt løb lige til det sidste, siger FCM-træneren.

Med det ene point mod Viborg i fredagens kamp rykkede FC Midtjylland op på andenpladsen i Superligaen. Den position kan dog blive taget fra dem allerede senere lørdag, hvis Sønderjyske henter point på hjemmebane mod AGF.

/ritzau/