FCKs næste storsalg? Ståle bekræfter interesse i Amartey

Daniel Amartey lever et liv i skyggen. Som skraldemand og energibundt på midtbanen bliver han ofte overset i forhold til FC Københavns efterhånden mangfoldige offensiv med Nicolai Jørgensen, Federico Santander, Benjamin Verbic og Kasper Kusk.

Daniel Amartey kan være den næste FC København-spiller, der bliver skudt af til udlandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Frank Cilius
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men præstationerne i hans første sæson og starten på denne sæson har alligevel været så imponerende for de trænede scout-øjne, at blandt andre Marseille på rygtebørsen har været nævnt som meget interesserede i den 20-årige ghaneser.

Har Marseille budt på Daniel Amartey?

»Vi kommenterer ikke på det, men lige nu har vi en fin dialog med hans repræsentanter. Jeg synes, det ville være bedst for Daniel at tage mindst et år til her i forhold til hans udvikling. Da vi hentede ham fra Djurgården, havde han stort set kun spillet midterforsvarer, og nu kan han både spille dér og på midtbanen,« siger Ståle Solbakken til BT.

»Jeg tror ikke, at han kommer til at spille i FCK resten af livet. Det tror jeg ikke,« fortsætter træneren.

Hvad kan han maksimalt nå?

»Det er svært at sige. Jeg synes, at han er blevet meget bedre med bolden og bedre taktisk i den periode, han har været her. Han er også blevet en ledertype. Det er den autoritet, vi meget gerne vil se.«

Har der været interesse for ham?

»Interesse er der helt sikkert, men det er der for flere, og sådan vil det bare være.«

Men en spiller som ham er vel også så dyr, at det kun er topklubber i større ligaer, der har råd til at betale for ham?

»Jeg synes, at vi er i en god dialog med hans repræsentanter. Når han har udtjent sin værnepligt i FCK, er det vigtigste for os at finde en god klub sammen.«

Daniel Amartey kom til FC København for lidt over et år siden. Dengang blev han snuppet for næsen af Brøndby, der også var meget interesserede i den unge defensivspiller. Han valgte dog FC København, og allerede nu står han altså på rampen til at blive skudt af sted.

Det bliver dog næppe denne sommer, hvis man skal tro Ståle Solbakken. Han vil hellere end gerne beholde sit stortalent, der lige nu gør det svært for William Kvist at spille sig ind på sin ønskeposition i FCK.

Men når et bud bliver for stort til at afvise, så står afløseren allerede klar. Og han har vist sig at have mål i støvlerne.

»Det var rimelig køligt faktisk. Jeg tror ikke, at jeg følte mig så kølig, som det måske så ud, haha! Jeg vidste, at jeg ikke skulle have den over til venstre, og så har jeg faktisk en meget følt fod, når det endelig viser sig,« siger William Kvist og fortsætter:

»Det er jo den nye William Kvist 2.0. Jeg ved ikke, om der er noget specielt i det. Jeg tager nogle chancer, og det er ikke, fordi jeg har udviklet det specielt meget mere, men jeg er da trods alt så gammel i gårde efterhånden, at jeg godt kan finde mine huller.«