FCK viste Champions League-form

Som afslutning på et ugelangt ophold i Østrig spillede FC København i går træningskamp mod Schalke. Og københavnerne viste, at de er meget tæt på at have fundet formen, der skal sikre dem gode resultater i kvalifikationen til Champions League og en god start på Superligaen.

Michael Gravgaard scorede det første af FCKs to mål i kampen mod Schalke i Østrig. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

GLEISDORF. Hvis FC Københavns kommende modstander i anden runde af kvalifikationen til Champions League, Beitar Jerusalem, havde en spion til stede på stadion i østrigske Gleisdorf i går, har vedkommende måtte sende nogle nedslående meldinger retur til Israel. FC København nærmer sig simpelthen skræmmende styrke.

I går spillede holdet en træningskamp mod tyske Schalke som afslutning på træningslejren under solrige himmelstrøg i Østrig. Kampen endte uafgjort 2-2, men FCKerne var toneangivende i store dele af kampen.

Allerede efter fem minutters spil kunne Michael Gravgaard fra en helt fri position heade FC København foran efter kampens første hjørnespark. Fire minutter senere hang Kevin Kuranyi på Brede Hangelands skuldre og kunne sende bolden ind bag Jesper Christiansen. Det gav Schalke nyt mod efter københavnernes hurtige mål.

FCK havde klubbens to seneste indkøb i startopstillingen. Og Morten Nordstrand kvitterede for tilliden ved at score sit første mål i FCK-trøjen. Et mål, han formentlig vil tænke tilbage på som et af karrierens letteste. Schalkes målmand, Manuel Neuer, ramte bolden helt forkerte, så den trillede ud til en fremstormende Nordstrand, der nemt sparkede bolden i nettet til 2-1, som også var stillingen ved pausen. På midtbanen leverede det andet nyindkøb, Rasmus Würtz, et sandt arbejdsraseri. Würtz var her, der og alle vegne. Kan han fortsætte takterne, kommer fansene ikke til at savne Tobias Linderoth.

I anden halvleg havde indskiftede Mimoun Azaouagh held til at udplacere Jesper Christiansen fra kant af feltet.

Ind i konceptet
Før kampen havde træner Ståle Solbakken beskedne forhåbninger til aftenens kamp.

»Vi føler, vi er kommet så langt i træningen, at vi skal se, om spillerne kan stå distancen mod et europæisk tophold. Resultatet er ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at de to nye kommer ind i konceptet,« sagde Ståle Solbakken til Berlingske Tidende. Og den målsætning blev til fulde opfyldt. FCK viste, de selv med udskiftninger på centrale positioner har konceptet, der kan sikre adgang til Champions League-gruppespillet. Organisationen er lige så stabil som sidste sæson.

Hos Schalke var Peter Løvenkrads tilbage efter den skade, som holdt ham ude af de sidste nervepirrende kampe i Bundesligaen i sidste sæson. Den hurtige venstrefløj viste dog, at han stadig har et stykke vej til topformen. Han var rusten i pasningsspillet, og i første halvleg misbrugte han på det skammeligste en chance foran et helt frit mål, da han havde afdriblet Jesper Christiansen i FCK-målet.

Med til historien hører også, at William Kvist på FC Københavns højreback gjorde sit til, at arbejdsbetingelserne for Løvenkrads ikke var alt for nemme. Løvenkrands danske klubkammerat, Søren Larsen, var til gengæld slet ikke i Schalkes trup til kampen.

FC København tager hul på den nye sæson onsdag den 18. juli på udebane mod FC Nordsjælland.