FCK-træner kalder til selvransagelse i fodboldsystemet

Ståle Solbakken beder DBU granske disciplinærinstansen efter domme for homofobiske tilråb mod Viktor Fischer.

Ståle Solbakken er rystet over, at disciplinærinstansen under Dansk Boldspil-Union har tilskrevet Viktor Fischer en del af skylden for, at han blev mødt af homofobiske tilråb i Odense i sidste uge. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Både OB og Brøndby blev tidligere på ugen straffet med bøder på hver 25.000 kroner, fordi begge klubbers fans havde sunget homofobiske sange mod FC Københavns Viktor Fischer i seneste spillerunde.

Men en bemærkning i dommen til OB får FCK-træner Ståle Solbakken til at kalde på granskning af disciplinærinstansens arbejde.

- Fodboldens Disciplinærinstans bemærker vedrørende sanktionsfastsættelsen, at der i OBs tilfælde er tale om et førstegangstilfælde af sager af den pågældende karakter, samt at FC København-spilleren Viktor Fischer med sin gestikuleren mod OBs fans umiddelbart efter FC Københavns scoring på en uhensigtsmæssig måde kan have medvirket til at eskalere sagens omfang, lød det i kendelsen.

Med andre ord var Fischers jubel henvendt mod OB's fans med til at eskalere tilråbene.

Men det er helt grotesk, mener Ståle Solbakken.

- Kan man i 2019 få lov til at sige, som de gør? Kan de adressere et kæmpe samfundsproblem, som Viktor bringer op og får støtte fra hele Danmark, på den måde, spørger den norske træner uforstående.

Han mener, at man med ordlyden i dommen lægger op til, at en spiller med sin jubel kan fremprovokere homofobiske tilråb fra lægterne. Og det er helt galt, siger han.

Derfor appellerer han til Dansk Boldspil-Union (DBU) om at gøre noget ved systemet.

- Spørgsmålet er jo, hvem der skal granske disciplinærinstansen? Hvem skal granske dem, spørger Ståle Solbakken.

- Det er jo ikke Viktor Fischer, som skal køre en homohetz-debat. Han har sat fokus på noget, som han følte var vigtigt.

- Hvordan skal børn og unge, som læser det (dommen, red.), lære noget? Det her skal lægges dødt. Det er et alvorligt problem, lyder det fra Ståle Solbakken.

/ritzau/