FCK trækker danskerklubber i Europa League-gruppespil

Europa Leagues gruppespil tager FCK forbi Ukraine, Malmø og Schweiz.

Pieros Sotiriou og Viktor Fischer (på ryggen) kom begge på måltavlen, da FCK grundlagde vejen til Europa Leagues gruppespil med 3-1 hjemme over Riga FC. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

De danske mestre fra FC København kan se frem til to danskermøder i det kommende Europa League-gruppespil.

Ved fredagens lodtrækning til Europa League endte FCK i gruppe med Dynamo Kiev (Ukraine), Malmö FF (Sverige) og FC Lugano (Schweiz).

Den tidligere FC Midtjylland-spiller Mikkel Duelund slår til dagligt sine folder i Dynamo Kiev, mens Malmö har hele fire danskere i truppen.

Det er Jonas Knudsen, Søren Rieks, Anders Christiansen og Lasse Nielsen.

Gruppespillet indledes 19. september, men rækkefølgen på kampene er endnu ukendt.

FCK er det eneste mesterhold i gruppen, hvor Dynamo Kiev kom fra øverste seedningslag. Danskerne var i andet seedningslag, Malmö i tredje og Lugano i sidste lag.

Lugano sluttede som nummer tre i den schweiziske liga i sidste sæson, men har fået en sløj start i denne sæson med blot en enkelt sejr efter fem kampe.

Dynamo Kiev blev nummer to i Ukraine i sidste sæson og har indledt indeværende sæson med syv point i fire kampe.

I Allsvenskan er man allerede 21 runder inde i sæsonen, der følger kalenderåret. Malmö er nummer fire i rækken med seks point op til førerholdet.

Ståle Solbakkens mesterhold missede kvalifikationen til Champions League, men formåede med en samlet sejr på 3-2 over to kampe mod lettiske Riga FC at booke en plads i Europa League.

Det er 13. gang på 14 år, at FCK har kvalificeret sig til et europæisk gruppespil. Fire af gangene har det være i Champions Leagues gruppespil.

Hovedstadsklubben er kommet fremragende fra land i sæsonen med maksimumpoint efter syv runder af Superligaen.

Til gengæld har holdet måttet notere længerevarende skader til de to frontløbere Dame N'Doye og Jonas Wind.

Sidstnævnte er meldt ude i op til ni måneder.

/ritzau/