FCK tog endnu en nulløsning

OB og FCK vågnede op efter pausen og gav publikum en fysisk præget kamp uden de helt store scoringschancer.

FCKs Jesper Grønkjær skyder forbi OBs Chris Sørensen på Fiona Park. <br>Foto: Lars K Mikkelsen Fold sammen
Læs mere

Sidste indtryk er som regel det, der står stærkest.

Den kendsgerning kunne både OB og FCK glæde sig over, efter at sidste sæson pokalvindere og de regerende mestre i går spillede uafgjort 0-0 i en jævnbyrdig og fighterbetonet herrekamp.

Som antydet indledningsvis var der dog ikke meget at glæde sig over i de første 45 minutter på Fionia Park, hvor de to hold respektivt følte hinanden på tænderne i en lidt afventende formation med kompakt pres over banens midte og kun sjældent kom frem til åbne chancer.

Dansk fodbolds formodet stærkeste mandskaber på den fysiske front skal naturnødvendigt spille kontant og lige til stregen, selv om skønhedsværdien er til at overse. Men i en anden halvleg, hvor begge hold viste viljen til både at satse og gå efter sejren, blev det trods alt en afvekslende og seværdig forestilling, tilskuerne fik at se i Odense.

I kampens overtid høstede Jesper Christiansen med en stribe sikre indgreb tiltrængt oprejsning efter midtugens pinlige landskamp, da Johan Absalonsen med et velplaceret hovedstød testede FCK-keeperen til det yderste af neglene. Samme Absalonsen var få minutter tidligere en tåsåpids fra at blive spillet helt fri for mål, mens angrebskollega David Nielsens assist manglede præcision.

OBs opblomstring mod slutningen kunne have afgjort en kamp, som ikke fortjente en vinder eftersom det længe lugtede af uafgjort og nulløsning mellem to hold, der også defensivt er påpasselige og velorganiserede.

Efter søvngængeriet i kampens første halvdel, løsnede OB en serie varselsskud efter pausen og bød FCK op til et slag, som i perioder bølgede medrivende mellem de to målfelter uden at det ligefrem udviklede sig til et skydetelt af åbne chancer.

OBs Esben Hansen var en klippe af pålidelighed og fysisk fylde, Johan Absalonsen gav prøver på aggressivt og målsøgende spil, mens gæsterne fra FCK igen havde Brede Hangeland, Jesper Christansen og Rasmus Würtz blandt de mest iøjnefaldende.

FCKs brasilianske eksklusivindkøb Ailton forsømte med en plads i startopstillingen stadig at vise en form for klasse, som giver håb om mere offensiv brod, når holdet på onsdag skal ud i den vigtige Champions League kvalifikationskamp mod Benfica. En tilsyneladende uoplagt Jesper Grønkjær var påfaldende pauver og lykkedes sjældent med sine driblinger og højt anlagte spil, desuden var Marcus Allbäck hårdt savnet som spilstation i forreste række på Byens Hold, som nu for anden gang er gået fra banen uden scoringer for eller imod sig.

»Det var en kamp, som kunne være gået begge veje,« mente FCK-træner Ståle Solbakken efterfølgende.

Helt forkert var det ikke.