FCK til Portugal med storsejr

FC København holdt målfest, da Esbjerg blev besejret med 5-2 i SAS Ligaen. Alligevel må træner Ståle Solbakken rejse til mødet mod Benfica med visse bekymringer

De danske fodboldmestre fra FC København kravlede lørdag op på andenpladsen i SAS Ligaen. Det skete, da holdet uden at nå de store spillemæssige højder vandt 5-2 i Parken over Esbjerg. På mål af Hjalte Nørregaard, Michael Gravgaard, Libor Sionko og Morten Nordstrand kan holdet mandag sætte kurs mod det vigtige opgør i Lissabon i Champions League-kvalifikationen, hvor Benfica venter, med selvtilliden i orden.

Esbjerg, der havde Niki Zimling og Njogu Demba-Nyrén som målscorere, fik dog i store dele af kampen vist, at københavnerne stadig ikke er oppe i de omdrejninger, der i sæson gav guldmedaljer og sejre i Champions League. Specielt i kampens indledning var gæsterne det bedst spillende hold, inden FC København med to scoringer ved Michael Gravgaard og hjemmebanedebutanten Libor Sionko i begyndelsen af anden halvleg overtog kontrollen. Til sidst satte Morten Nordstrand punktum for kampen med sin anden scoring til slutresultat 5-2.

Esbjerg rykkede med nederlaget en plads nedad i tabellen, hvor holdet med 7 point inden søndagens kampe indtager sjettepladsen.

/ritzau/