FCK-talent hjalp Ghana til vital sejr over Algeriet

FCKs Daniel Amartey fik fuld spilletid for anden kamp i træk ved Africa Cup of Nations.
Læs mere
Fold sammen

FCKs Daniel Amartey fik for anden kamp i træk fuld spilletid ved Africa Cup of Nations, da Ghana hentede en vital 1-0-sejr over Algeriet.

Ghana havde kniven for struben, da de tabte første kamp mod Senegal, og en sejr til Algeriet ville betyde, at Ghana ikke længere ville have mulighed for at gå videre fra gruppespillet. Men fiaskoen blev afværget i sidste øjeblik, da Asamoah Gyan scorede kampens enlige mål i 92. minut.

Daniel Amartey er godt i gang med at gøre en kometkarriere i international fodbold. Efter én sæson i svenske Djurgården tog han skiftet til FCK i sommer. Her har den alsidige spiller imponeret så meget, at Ghanas landstræner Avram Grant udtog Amartey til landsholdets bruttotrup.

Det var dog de færreste, der havde regnet med, at Amartey ville få en plads i truppen til de afrikanske mesterskaber. Men nu har han altså ikke bare fået en pladsen i truppen, han har også været en fast mand på holdet.

I FCK har han spillet flere forskellige pladser, dog primært på midtbanen. Men på landsholdet spiller han i midterforsvaret, og han havde derfor en stor andel i, at Ghana holdte buret rent i 1-0-sejren over Algeriet.