FCK tabte målrig playoff-kamp mod Leverkusen

FC Københavns drømme om deltagelse i gruppespillet i årets Champions League hænger i en tynd tråd efter at have tabt den første playoff-kamp i Parken.

Andreas Cornelius omringet af Bayer Leverkusen-spillere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Noergaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FC København er godt på vej til at stemple ud af Champions League inden det blev rigtig sjovt, og i stedet tage til takke med den lille af UEFAs pengeposer i den kommende sæson efter nederlaget til tyske Bayer Leverkusen i Telia Parken.

Ståle Solbakken har denne sommer hentet et halvt orkester, og mens det ikke har spillet efter nordmandens klaver i Superligaen, har københavnerne ramt de helt høje toner, når der skulle spilles Champions League-kvalifikation. Ukrainske Dnipro Dnipropetrovsk blev slået ud over to kampe, men tyske Leverkusen var for hurtige, for giftige og for skarpe til københavnerne i den første kamp i playoff-runden.

Første halvleg mindede langt mere om Sensation Whites hårdtpumpede toner end de Melodi Grand Prix’ske ballader. Fem mål i en europæisk hjemmekamp under Ståle Solbakken er i sig selv lidt af et særsyn, og når det så bare var antallet af mål i første halvleg, overrasker det om muligt endnu mere.

Solbakken kunne igen se, at hans nye københavnske bud på et dansk fodboldflagskib kun fungerer sporadisk. Som det må være, når man bygger en halv ny startopstilling. Du spiller ikke nødvendigvis de bedste slagere hver gang, blot fordi du har en dygtig dirigent, bassist og guitarist. Der skal bruges tid i øvelokalet, og for FC Københavns vedkommende var de timer investeret i dødboldtræning.

Det gav to mål til de håbefulde danskere, men de tyske gæster tog for sig af retterne og nettede tre gange. Der var ellers elektrisk stemning blandt hjemmeholdets fans, da Pierre Bengtsson med to dødbolde satte to mål op.

Det lugtede af de tidligere tiders bedrifter under Ståle Solbakken. Rosenborg, Barcelona, Dnipro. Men Leverkusens energi-fodbold lod sig ikke slå ud, og så blev FCK straffet. Det samme skulle Leverkusen have været, da en hånd hjalp et Bashkim Kadrii-indlæg forbi mål. Men det blev overset af den spanske dommer Carlos Velasco Carballo.

FC København burde have dæmmet op for Leverkusens lynhurtige omstillinger og hidsige presspil, men blandt andre Claudemir og Per Nilsson lignede to mand, der ikke kunne tåle det høje tempo.

I anden halvleg var det et Leverkusen-hold med meget bedre styr på sagerne, og der var ikke den store tvivl om, hvem der havde brugt 220 millioner kroner på nye spillere i dette transfervindue, og hvem der ’blot' havde brugt i nærheden af en fjerdedel af de penge på at få endnu en tur i Champions League, hvor københavnerne gjorde en hæderlig indsats sidste år.

Det bliver der næppe noget af i denne sæson. Der venter en svær returkamp for FC København, som skal håbe på en næsten identisk første halvleg i Leverkusen om præcis en uge – blot med en mirakelmand mellem de to stolper. Ellers bliver det farvel til mission Champions League og goddag til Europa League.