FCK sender forsvarskæmpe på eksotisk lejeophold

Ud og få spilletid!

Det er beskeden, som FC Københavns Michael Lüftner får med på vejen, når han i den kommende sæson skal på lejeophold i cypriotiske Omonia Nicosia.

FCK meddeler på sin hjemmeside, at den tjekkiske forsvarsspiller, som kom til FCK fra tjekkiske Slavia Prag i sommeren 2017, skal spille hele næste sæson i den cypriotiske klub.

»Michael har arbejdet hårdt og professionelt for at komme tilbage efter sin skade, og han har nu nået det punkt, hvor han skal spille så mange kampe som overhovedet muligt for at nå 100 procent,« siger Ståle Solbakken til FCK's hjemmeside.

25-årige Lüftner blev ramt af en alvorlig skade i september 2018, og har siden brugt tiden i København på genoptræning.

Han har derfor ikke niveau til at spille sig ind i varmen i FCK lige nu.

»Det bliver svært for ham i FCK med den konkurrencesituation, vi har lige nu, og derfor er det her en god løsning for alle parter. Samtidig får han Henning Berg som træner på Cypern og han er en dygtig træner, der arbejder med de samme defensive principper, som vi gør i FCK,« siger Ståle Solbakken:

»Lejeaftalen giver mening både på den korte og den lange bane. Michael er stadig en ung spiller, som blev kastet ud i mange vanskelige opgaver for os fra start og det er positivt, at han nu får chancen for en frisk start i et nyt miljø, hvor vi vil følge hans udvikling.«

Michael Lüftner siger, at han glæder over udsigten til at komme tilbage i kamp i den kommende sæson under nye himmelstrøg:

»Jeg er blevet behandlet rigtigt godt i FCK under mit skadesforløb, og jeg har nu brug for at spille kampe for at komme tilbage og udvikle mig. Jeg har stadig meget at lære som fodboldspiller, og det her er en ny god erfaring, jeg kan tage en masse gode ting med fra. Jeg ser frem til at starte op på Cypern og glæder mig bare til at spille fodbold for alvor igen efter en lang pause,« siger Michael Lüftner.