FCK-reserve skal lappe angrebshul: Jeg kan klare opgaven

Andrija Pavlovic skal lappe hul efter Cornelius og Santander, og han er klar til at gribe chancen mod Porto.

Andrija Pavlovic starter formentlig inde i FC Københavns angreb for første gang i Champions Leagues gruppespil, når FC Porto tirsdag aften besøger Telia Parken. Scanpix/Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Serbiske Andrija Pavlović spiller formentlig fra start i FC Københavns angreb i tirsdagens brag mod FC Porto i Champions League.

På grund af skader må københavnerne undvære Andreas Cornelius og Federico Santander i den vigtige kamp, hvor kravet er en sejr, hvis københavnerne skal holde liv i håbet om at nå forårets ottendedelsfinaler.

Den 23-årige serber har længe ventet på at få chancen fra start i Champions League.

- Selvfølgelig. Jeg er i FCK for at spille, og jeg er glad for, at jeg skal spille kampen, og jeg tror på mig selv og håber på det bedste.

- Jeg tror på, at vi kan skabe et godt resultat.

- Du får mig ikke spå om, hvordan det ender, for jeg fokuserer mest på, at vi præsterer godt, siger Andrija Pavlović.

Serberen, der kom til FCK fra den lille klub Čukarički i hjemlandet før denne sæson, har blot spillet 16 minutter hidtil i fire gruppekampe i Champions League.

Da FCK for to måneder siden fik 1-1 i Porto, sad han på bænken i hele kampen. Trods de øjeblikkelige skader i FCK's angreb tror Pavlović på, at FCK kan gøre det endnu bedre på hjemmebane.

- Det bliver hårdt, for Porto kæmper ligesom os for at gå videre fra gruppen.

- Vi skal være 100 procent fokuserede i hvert minut og spille som en enhed. Gør vi det, så er vi svære at have med at gøre. Så får de svært ved at slå os. Jeg tror på, at vi kan vinde, siger serberen.

Han vurderer da også, at FC Porto skal slås, hvis FCK skal videre til forårets ottendedelsfinaler. I teorien kan uafgjort i sidste ende vise sig at være nok, når regnskabet i gruppen gøres op 7. december.

Lige nu topper Leicester gruppe G med ti point foran Porto med syv og FCK med fem point. Club Brugge er uden point.

- Selvfølgelig skal vi vinde. Jeg ville ikke være her, hvis ikke jeg troede på, at vi kunne vinde. Jeg har kun positive tanker og kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle være i stand til at vinde, siger Pavlović.

I Superligaen har serberen fået masser af spilletid, men det er ikke blevet til så mange mål endnu. Blot fire gange har han scoret i 24 kampe på tværs af alle turneringer.

For tre måneder siden lavede Pavlović dog et vigtigt mål, da FCK slog Apoel FC 1-0 i København i Champions League-kvalifikationen.

Overordnet er han glad for sit skifte til dansk fodbold.

- Jeg nyder at være her. Det er anderledes end i Serbien, men jeg er glad. Jeg ved, at jeg kan gøre det bedre, og der er lagt en plan for min udvikling, siger han.

Selv om han har stået i skyggen af Andreas Cornelius og Federico Santander, så er Pavlović også pænt tilfreds med spilletiden.

- Jeg har ikke fået så mange minutter den seneste måned, fordi Cornelius og Santander har gjort det så godt. Men jeg har faktisk aldrig spillet så mange kampe som i de sidste fire måneder.

- Det er blevet til 24 kampe, og på et helt år spillede jeg måske 30-35 kampe i mit hjemland, siger han.

Tirsdagens opgør i Telia Parken fløjtes i gang klokken 20.45.

/ritzau/