FCK-profil fik debut i stor Ghana-skuffelse

Ghanas og FC Københavns Daniel Amartey i kamp med Senegals målscorer Mame Biram Diouf. Fold sammen
Læs mere

FC Københavns Daniel Amartey fik debut for Ghanas landshold, da de tabte deres første kamp ved African Cup of Nations med 1-2 til Senegal.

Uden en eneste landskamp på visitkortet lå det ikke lige for, at FC Københavns unge ghaneser skulle spille en stor rolle ved turneringen i Ækvatorialguinea. Men landstræner Avram Grant ser altså anderledes på det og kastede ham direkte for 'Løverne fra Teranga', som Senegals landshold bliver kaldt.

Og fra sin plads i det bagerste forsvar kunne Amartey se holdkammeraten Andre Ayew score kampens første mål efter bare 14 minutter på et straffespark. Ayew havde overtaget både anførerbindet og straffesparkstjansen fra Asamoah Gyan, der for et par dage siden blev indlagt og fik konstateret en mild omgang malaria.

Gyan skulle blive klar til spille senere ved turneringen, men den syge stjerne blev altså sparet i den første kamp ved turneringen.

Efter scoringen blev der for alvor åbnet op i begge ender, og særligt Senegal var tæt på at få udlignet føringen flere gange.

De skulle dog vente til anden halvleg, hvor Stoke-spilleren Mame Biram Diouf viste sit angriberinstinkt, da han dukkede op i feltet og udlignede fortjent til 1-1.

Resten af kampen forløb i lidt forringet kvalitet sammenlignet med første halvleg. Og bedst som de fleste tilskuere havde indstillet sig på en deler, blev Daniel Amartey og resten af Ghanas forsvar for passive. Derfor kunne indskiftede Moussa Sow, der sidst i anden halvleg havde afløst den tidligere FCK-angriber Dame N'Doye, i de absolut sidste sekunder sikre Senegal en drømmestart på turneringen.

Dermed bliver det allerede nu svært for Amartey og Ghana at komme videre, da de befinder sig i 'dødens pulje', med Sydafrika og Algeriet som de to andre hold.

De to mødes senere mandag aften.